ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Fiind firma de contabilitate am o salariata gravida care este angajata pe o firma cu contract de munca si pe alta firma este administrator. Ca administrator a fost aleasa prin hot AGA cu contract de mandat si platim contributii la stat. Intrebarea mea este daca se iau in calculul pentru indemnizatie crestere copil si veniturile realizate ca administrator. In momentul cand depune actele pentru indemnizatie ii fac 2 adeverinte? Ce se intampla cand intra in pre si postnatal ? Ii accept concediu medical si pentru functia de administrator sau numai pe firma unde are contract de munca? Tichetele de masa se trec in adeverinta pentru calculul indemnizatiei? Multumesc frumos. La multi ani tuturor! Un an minunat va doresc!

Adaugata in: Contract de munca
Diana Miha
 User  Diana Miha
a intrebat la 04 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului diana miha la 07 Ian. 2013
Concediul de lauzie intra in calculul indemnizatiei pentru crestere copil, la fel si alte concedii medicale acordate in cele 12 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului diana miha la 07 Ian. 2013
Da, veniturile realizate vor fi luate in considerare, fiind venituri profesionale pentru care s-a platit impozitul de 16%.

Da, in adeverinta treceti concediul de lauzie, exista rubrica destinata perioadelor de concediu medical. Trebuie sa reiasca ca salariata dvs a efectuat cele 42 de zile de lauzie obligatorii, prevazute de lege, atunci cand solicita acordarea indemnizatiei. Folositi adeverinta tip, cea din Anexa 2 la HG 52/31.01.2011. Puteti gasi aici HG 52/2011 http://www.ajpsiasi.ro/noutatiDetalii.php?nid=454l Aveti in vedere insa si modificarile aduse prin HG 57/2012.

Salariata dvs va completa, la randul ei o cerere tip, prevazuta in Anexa 3 din HG 57/2012.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2013
In cazul in care ii incetam contractul de administrator inainte de a intra in prenatal, beneficiaza de veniturile realizate ca administrator la calculul indemnizatiei? Ii fac o adeverinta cu veniturile realizate pe ultimele 12 luni. Trebuie neaparat in adeverinta sa trec concediul de lauzie?? O sa beneficieze de el la firma la care are contract de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2013
Nu poate fi in medical pentru o functie si la serviciu pentru alta, deci da.

Tichetele de masa se trec in adeverinta pentru indemnizatia crestere copil, da, dar nu se iau in calcul pentru concediul medical.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2013
Activiatea de administrator va trebui si ea suspendata pentru ca salariata sa poata beneficia de indemnizatie, altfel se va refuza dreptul si daca va primi simultant cele doua venituri va fi pusa in situatia de a returna indemnizatia necuvenita.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2013
Art. 3 - OUG 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare:

(2) Veniturile care se iau ?n considerare pentru stabilirea nivelului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
a) suma ?ncasată de persoana ?ndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă ?ntre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită ?n luna respectivă pentru veniturile din salarii, la locul unde se află funcţia de bază;
b) suma ?ncasată de persoana ?ndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă ?ntre venitul brut şi contribuţiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora, pentru veniturile obţinute ?n celelalte cazuri;
c) suma ?ncasată de persoana ?ndreptăţită, calculată potrivit legii de către plătitorul acesteia, pentru perioadele prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6);
d) suma ?ncasată de persoana ?ndreptăţită care realizează venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
e) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi independente determinat ?n condiţiile legii;
f) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi agricole determinat ?n condiţiile legii.
(3) Pentru persoanele care realizează venituri din salarii, solde/salarii din funcţie, venitul brut reprezintă salariul de bază, indemnizaţii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.
(4) ?n cazul ?n care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua ?n calcul toate veniturile lunare ?ncasate de aceasta.
(5) ?n situaţia prevăzută la art. 2 alin. (6), dacă persoana realizează concomitent venituri supuse impozitului at?t ?n ţară, c?t şi ?n statele care aplică Regulamentul, se iau ?n calcul doar veniturile realizate ?n ţară.
(6) Pentru luna naşterii copilului se iau ?n calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat ?n toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternit:ate.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024