ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM nedeterminat in determinat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Spuneti-mi va rog, in cazul unui salariat care este incadrat cu CIM durata nedeterminata,se face act adtional pentru modificarea CIM in durata determinata pe un post temporar vacant, in aceeasi institutie, intr-o alta functie decat cea pe care o detine in CIM nedetereminat. A participat la concurs pentru alta functie.
Daca nu se poate face, eu cred ca trebuie facut alt CIM pe durata determinata art. 83 lit.a. Ce temei incetare operez in Revisal pt. CIM nedeterminat.
Va multumesc!


Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Stroe
 User  Mihaela Stroe
a intrebat la 29 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Nov. 2012
Nu se poate modifica un CIM din perioada nedeterminata in determinata, nu este legal acest lucru. Contractul se incheie pe perioada nedeterminata, numai in cazurile prevazute de lege el poate fi incheiat pe o perioada determinata. Pe acesta din urma il puteti transforma in nedeterminat, dar nu si invers.

Pentru ocuparea postului temporar vacant ii intocmiti un nou contract de munca, el are dreptul la cumul conform art. 35 din Codul muncii, cu conditia sa nu fie vorba de aceeasi functie. Nu incetati CIM in Revisal daca nu intervine o concediere pe motive care sa tina sau nu de salariat, incetare prin acrodul partilor sau demisei. Nu puteti inceta un CIM doar pentru ca este nevoie ca salariatul dvs sa ocupe un al doilea post.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024