ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM pe perioada determinata dupa un CIM cu perioada nedeterminata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Avem un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata (pana in 18.09.2012 este in perioada de proba). Randamentul lui nu este cel stabilit initial insa ii mai dam o luna sa-si remedieze toate lipsurile. Am vorbit cu el, recunoaste si este de acord cu aceasta luna de gratie. Nu pot modifica in Revisal din perioada nedeterminata in perioada determinata. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? Inchei primul contract pe perioada nedeterminata (in perioada de proba) si ii fac altul cu perioada de o luna?

Multumesc!

Nana Oana
 User  Nana Oana
a intrebat la 14 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Dna. Nana, transformarea unui contract din perioada nedeterminata in determinata nu este legala, din acest motiv Revisal nu permite o astfel de operare.

In contractul de munca precum si in Regulamentul intern ar trebui sa apara criteriile de evaluare a performantelor salariatului. Daca nu apar, atunci aveti doua probleme: odata ca nu respectati legea si puteti fi sanctioanta de inspectorii ITM si a doua ca nu puteti evalua performantele salariatului, acesta nefiind informat in privita criteriilor si a procedurii de evaluare.

Puteti inceta prin notificare la finele perioadei de proba, daca el va semna pentru comunicarea ei, caz in care aceasta isi va produce efectele iar salariatul nu va parcurge o perioada de preaviz ca in cazul demisiei sau al concedierii din motive neimputabile lui. Nu imi dau seama ce este cu acea luna de gratie. Cat timp iese din perioada de proba si contractul se deruleaza in continuare, singurele modalitati in care veti putea inceta vor fi prin concediere cu respectarea procedurii legale, demisie cu / fara preaviz sau acordul partilor. Altfel nu aveti acoperire legala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Oprescu Ana la 17 Sep. 2012
Incetarea nu se face prin acordul partilor in cazul necorespunderii profesionale. Si nu se face fara acordul salariatului, asa cum ii spune si numele, este acordul ambelor parti, nu doar al angajatorului. Fara evaluare prealabila nu se poate merge pe concedierea privind pnepotrivirea profesionala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adrian C. la 17 Sep. 2012
Demisia nu poate fi ceruta de angajator, este ilegal. Cel care are initiativa acestui tip de incetare este angajatul. Orice alta modalitate de a presa sau incercare de a convinge angajatul sa demisioneze este ilegala. Ce sugerati dvs nu prea este legal.

Notificarea acordata in perioada de proba nu se motiveaza, angajatorul nu este obligat legal sa faca acest lucru. Insa daca angajatul nu semneaza pentru primirea ei, atunci o atare incetare nu poate avea loc, este ilegala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Oprescu Ana
 User Oprescu Ana
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Lasati contractul angajatului asa cum este. Incheiati un act aditional in care stabiliti o evaluare a angajatului la data pe care o considerati relevanta, si, de asemenea, stabiliti ca in cazul in care in urma evaluarii angajatul nu indeplineste niste cerinte minime, cim sa inceteze conf. art 55 b - acordul partilor la ce data vreti, de comun acord. Legal, ortodox si corect :)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 14 Sep. 2012
Ii inchei contractul in perioada de proba printr-o notificare, ca necorespunzator, si in a doua zi ii faci alt cim pe perioada determinata. E putin straniu :), dar daca nu e interzis prin lege, atunci se poate.
Ar mai fi o solutie, dar e putin "neortodoxa": sa-l pui sa faca o hartie cu demisia la zi, datata peste 30 de zile si semnata. In cazul in care nu se da pe brazda in cele 30 de zile iei act de solicitarea lui. Ar fi mai putine probleme cu revisal-ul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024