ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cine imi da concediu medical ptr incapacitate de munca daca sunt la sfarsit de ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am si eu o nelamurire, si vreau si eu un raspuns va rog! Sunt in concediu crestere copil si in iulie ar trebui sa ma intorc la munca ptr ca atunci face copilul 2 ani, dar dupa noua lege ultima luna adica luna iunie ar trebui sa stea tatal si eu sa incep pe la jumatatea lunii iunie serviciul, dar tocmai am fost diagnosticata cu cancer si trebuie sa urmez tratamentul oncologic si nu stiu cum sa fac deoarece dupa 14 mai trebuie sa depun dosarul cu actele necesare ptr ca tatal sa stea acea luna cu copilul si eu sa ma intorc la munca. Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez, sa bag dosarul ptr indemnizatia tatalui si sa vorbesc cu sefii mei sa incep munca si sa-mi de-a medical? Va rog dati-mi un raspuns! Multumesc anticipat!

Mihaela Damian
 User  Mihaela Damian
a intrebat la 06 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Damian
 User Mihaela Damian
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mai. 2014
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Mai. 2014
Pentru afectiunile de acest tip concediu medical poate fi acordat pentru un an de zile, cu posibilitatea prelungirii lui, aprobate de comisia medicala a Casei de Pensii, cu inca 6 luni dupa efectuarea acelui an. Sanatate multa si putere va doresc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2014
Nu este prevazut in nicio lege ca ultima luna trebuie efectuata de catre tata, prevederea este cu totul diferite. Si anume: daca al doilea parinte indeplineste si el conditiile de acordare a CIC si indemnizatiei lunare (cele 12 luni anterioare datei nasterii cu venituri impozabile sau asimilate) atunci are obligatia efecutarii a minim o luna din durata totala a CIC solicitat de celalalt parinte. Dreptul nu este unul transferabil si se aplica numai in cazul in care ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a CIC. Iar in situatia in care nu este pusa in aplicare aceasta prevedere, acolo unde ea se aplica, statul va retine indemnizatia pentru o luna.

Dosarul pentru indemnizatia tatalui nu il depuneti dvs, decat daca sunteti imputernicita de el sa faceti acest lucru. Altfel el este cel care va facea acest lucru, iar concediul il va solicita de la angajatorul sau, asa cum ati procedat si dvs. Sunt aceeasi pasi de parcurs.

Daca tatal intra in acea luna de CIC dvs intrati in concediu fara plata sau reveniti la lucru, acestea sunt optiunile legale. Insa in normele de aplicare a OUG 111/2010 nu este prevazut faptul ca nu puteti beneficia de concediu medical, daca este cazul in acea perioada. Ca atare, puteti, in aprecierea mea, solicita revenirea la lucru mai devreme si apoi sa intrati in concediu medical de la data la care vi se recomanda sa faceti acest lucru.


Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Viviana Serni Gratiela Petrescu adriana iancu Ioana Popa alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024