ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Clauzele din PFA se aplica si in cazul de angajare la o alta firma doar cu CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am fost angajat cu PFA si carte de munca la o anumita firma. Clauzele din contractul de PFA sunt pe perioada nedeterminata. In cazul in care ma angajez la o alta firma cu carte de munca (doar carte de munca, fara PFA), clauzele avute in PFA se aplica si in acest caz?

intre timp am suspendat PFA-ul, insa ma intereseaza daca acele clauza avute in PFA se pot aplica si in cazul in care ma reangajez doar cu carte de munca.

Adaugata in: Contract de munca
Radu Dragos
 User  Radu Dragos
a intrebat la 05 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iun. 2014
Poate imi scapa mie detalii, dar clauzele unui contract incheiat cu un PFA sunt diferite de cele cuprinse intr-un contract individual de munca. Sunt aplicabile legi diferite. Iar daca PFA este suspendat atunci si contractul incheiat in aceasta calitate este suspendat.

Art. 17 - OUG 44/2008 actualizata
(3) PFA nu va fi considerată un angajat al unor terţe persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă.

Art. 16
?n scopul exercitării activităţii pentru care a fost autorizată, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, ?ntreprinzători persoane fizice titulari ai unor ?ntreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor ?ntreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să ?i schimbe statutul juridic dob?ndit potrivit prezentei secţiuni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Un PFA nu poate fi angajat cu carte de munca, el nu desfasoara activitati dependente. Poate cel mult fi contractat pe baza unui contract de prestari serivicii, dar nu incadrat ca salariat.

Contractele unui contract, indiferent de tipul lui, sunt aplicabile partilor care l-au semnat. Cand veti semna un contract cu alta unitate clauzle acelui contract se vor aplica in cazul acestui nou contract, nu pentru altele, nu cele ale contractului incheiat cu angajatorii sau colaboratorii anteriori.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024