ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CO in cazul unui contract prestari servicii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Mama mea este pensionara si a mai fost chemata sa lucreze la fostul post pe motivul ca nu au personal. A fost angajata cu un contract de prestari servicii. A lucrat un an intreg si personalul care se ocupa de contracte i-a spus ca are dreptul la concediu de odihna. Si-a luat 10 zile in luna iulie, totul a decurs normal si-a primit salariul complet (ma refer si la bani pe concediu) si 10 zile in luna septembrie. Dar acum i-au fost opriti banii pe aceste zile pe motivul ca nu are dreptul la concediu.
Intrbarea mea este: are dreptul la concediu? (pentru ca in contractul pe care l-a semnat nu este specificat nimic de genul acesta).


Adaugata in: Contract de munca
Cristina Olteanu
 User  Cristina Olteanu
a intrebat la 16 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2013
Pentru conventiile civile nu exista prevazuta in legislatie obligatia acordarii unei CO si a platirii indemnizatiei de concediu. Ceea ce inseamna ca ea a incasat niste bani care nu i se cuvin. Numai in cazul salariatului cu CIM se acorda obligatoriu concediu si indemnizatie aferenta.

Vedeti ce apre in contract legat de concediu, daca au garantat acordarea lui si plata aferenta. Intr-o astfel de situatie, daca mama dvs a primit drepturile dar angajatorul le retine cu justificarea ca nu i se cuvin, este litigiu pentru ca se incalca contractul de prestari servicii. Dar trebuie sa fiti sigura de acest aspect, verficati contractul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024