ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract colectiv de munca la nivel de unitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Contractul colectiv de munca a fost incheiat la data da 26.02.2011 cu aplicabilitate de la aceasta data pe o perioada de 2 ani . Mai poate fi prelungit prin act aditional cu inca 12 luni , inainte de expirarea lui sau trebuie incheiat un nou contract ? In cazul in care poate fi prelungit prin act aditional ce documente trebuiesc depuse la ITM pentru inregistrare ? dar in cazul inregistrarii unui nou CCM ce acte se mai depun?
2. In cazul unei concedieri individuale sunt obligat sa ii ofer salariatului un alt loc de munca , inainte de a-l concedia? Dar in cazul unei concedieri colective ? Daca am aceasta obligatie unde este prevazuta?
3. Exista obligatia ca in cazul unei concedieri individuale/colective , sau pentru necorespundere profesionala , in situatia in care se acorda preaviz , salariatul sa absenteze un numar de ore /zi de la serviciu pentru a-si cauta un alt loc de munca , fara sa ii fie afectate drepturile salariale
4.Se poate ca in cazul unei concedieri sa nu acord preaviz si sa acord o indemnizatie egala cu salariul pe o luna daca am aceasta prevedere negociata in CCM ?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 07 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2013
CIM-ul se incheie pe o perioada de max.24 luni, dar partile pot prelungi CCM -ul cu max. 12 luni.Cititi legea Dialogului social.Acolo gasiti ce acte trebuiesc pt.prelungire.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024