ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca pe durata determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In codul muncii la art.82(4) se spune ca intre parti se pot incheia succesiv 3 CIM pe durata determinata . La articolul 82(5) se spune ca CIM incheiat la 3 luni de la incetarea unui CIM pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare. La art.84(1) se spune ca CIMpe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 luni .
INTREBARI :
1. Daca s-au incheiat 3 CIM succesive pe durata determinata : unul de o luna , al doilea de doua luni , al treilea de doua luni si se doreste continuarea activitatii , ar trebui incheiat un contract pe durata nedeterminata ?
2. Care este durata maxima a unui CIM pe durata nederminata 12 luni sau 36 luni ?
3.Daca durata maxima a unui CIM pe durata determinata este de 36 luni si se pot incheia 3 CIM consecutive inseamna ca se pot incheia pe maxim 108 luni ?

Adaugata in: Contract de munca
Constantin Burada
 User  Constantin Burada
a intrebat la 11 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Feb. 2014
Se poate incheia si un alt contract pe perioada determinata, dar dupa ce se scurg cele 3 luni dintre contracte. Sau incheiati direct CIM pe perioada nedeterminata. Contractele succesive sunt diferite, au regim special asa cum ati vazut si dvs., fata de cel de 36 de luni.

Nu se pot incheia 3 CIM succesive a cate 36 de luni, nu ar fi legal. Insa legea nu prevede restrictii in privinta numarului de CIM pe perioda determinata incheiate intre parti, cat timp nu intrati sub incidenta art. 82 privind termenul dintre CIM succesive.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024