ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de munca pe perioada determinata-insarcinata in 4 luni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie.
Lucrez la o firma cu contract pe perioada determinat de 3 luni cu prelungire de 3 in 3 luni, lucrez aici de 2 ani si jumatate.
Acum sunt insarcinata in 4 luni si jumatate, am anuntat firma ,la sf lunii octombrie imi expira contractul si presupun ca mi-l prelungesc. In cazul in care nu-l prelungesc stiu cum se procedeaza, intru in somaj.

Insa mare mea nelamurire este urmatoarea:
daca mi se prelungeste contractul la sf luni octombrie va fi pe 3 luni, deci va fi de pe 31.10.2013 pana pe 31.01.2013. Eu pe data de 05.01.2014 voi intra in concediul prenatal, iar contractul meu va expira pe data de 31.01.2014. In cazul in care ei nu vor sa-mi mai prelungeasca contractul, desi eu sunt in concediul prenatal, eu cum trebuie sa procedez pt a putea beneficia de indemnizatie crestere copil?
Durata probabil a nasterii este de 28.02.2013-02.03.2013, dupa ce nasc imi mai trebuie cele 42 de zile in care trebuie sa depun actele pt concediul crestere copil.

Ei ar mai trebui sa-mi prelungeasca pe cel putin 4 luni ca sa intru in concediul crestere copil. Daca nu vor dori sa faca acest lucru, va rog frumos sa-mi spuneti ce se intampla atunci? Cum trebuie sa procedez pt a beneficia de indemnizatie crestere copil?

Si care ar fi demersul pt actele de somaj? Care sunt pasii si ce acte ar trebui?

Multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra.

Raluca Savin
 User  Raluca Savin
a intrebat la 30 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Sep. 2013
Articolul redat este extras din legea somajului nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Sep. 2013
Chiar daca veti fi in concediu prenatal la acel moment, in cazul unui contract de munca pe perioada determinata angajatorul nu este obligat sa il prelungeasca, acesta putand inceta de drept in timpul concediului, este legal acest lucru. Daca se intampla asa, concediul va fi platit in continuare de Casa de sanatate, fiind oricum suportat integral din FNUASS.
Dupa ce finalizati concediul de maternitate intrati in CIC la cerere cu plata indemnziatiei lunare.

Puteti intra in crestere copil, cat si in concediu de maternitate, si din somaj, este posibil legal. Perioadele in cauza suspenda somajul si intra in calculul celor 12 luni anterioare nasterii cat si al indemnizatiei. Si perioada de concediu de maternitate se ia in considerare pentru acordarea drepturilor amintite, ca si la calcularea indemnizatiei pentru copil.

Actele necesare somajului le regasiti pe site-urile AJOFM, de exemplu aici: http://www.ajofmbn.ro/Acte_necesare.htm

Dosarul il puteti depune in termen de 10 zile de la data incetarii, ca sa aveti continuitate, pentru ca indemnizatia se va calcula si acorda din ziua incetarii. Daca depasiti cele 10 zile indemnizatia de somaj, se va calcula de la data cererii, dreptul de solcitiare prescriindu-se in 12 luni de la data incetarii.

ART. 38
(1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca;
.................
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024