ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Spuneti-mi, va rog, poate fi concediat un angajat cu CIM pe perioada determinata de 30 zile, mai repede de expirarea celor 30 zile, in cazul necorespunderii profesionale sau alte motive, sau esti obligat sa-l tii 30 zile? In cazul incheierii unui CIM pe perioada determinata de 90 zile, situatia este altfel?
Multumesc anticipat!

Adaugata in: Contract de munca
Simona Domocos
 User  Simona Domocos
a intrebat la 03 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Art. 85 din codul muncii republicat

Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:
a 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;
Puteti sa incetati CIM numai pe baza unei notificari numai in interiorul celor 5 zile de proba. Daca salariatul a prestat activitate mai mult de nr. de zile de proba pentru a-i inceta CIM trebuie sa faceti evaluare profesionala

Art. 63 din codul muncii republicat

d poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Da, un salariat angajat cu contract pe perioada determinata poate fi concediata anterior expirarii termenului, indiferent de perioada pentru care a fost angajat. La fel ca in cazul contractului pe perioada determinata, poate fi stabilita o perioada de proba si pentru contractul incheiat pe perioada determinata. Daca aceasta concediere se face pe parcursul sau la finalul de proba, este suficienta o notificare scrisa, fara a fi obligatorie motivarea ei si fara necesitatea respectarii preavizului. Daca insa perioada de proba s-a incheiat, orice concediere trebuie sa respecte prevederile legale referitoare la o astfel de procedura. Pentru incetarea pe motivul necorespunederii profesionale este necesar sa recurgeti la evaluarea salariatului anterior dispunerii concedierii pe motivul necorespunderii, daca perioada de proba deja s-a incheiat. Recomandarea mea ar fi sa lasati sa curga contractul, fara a-l mai prelungi anterior expirarii.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton George Andreescu violeta Georgescu G Stancu adriana iancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024