ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca perioada nedeterminata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Daca sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, in prezent aflandu-ma in concediu pentru cresterea copilului pe o perioada de 1 an, la intoarcere ma pot obliga sa semnez un contract de munca e perioada determinata?

Multumesc

Adaugata in: Contract de munca
Alexandra Pop
 User  Alexandra Pop
a intrebat la 19 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2014
Nu, in niciun caz. In primul rand ca angajatorul nu va poate obliga sa semnati nimic, si-apoi contractul de munca incheiat pe perioada nedeterminata nu poate fi modificat in unul pe perioada determinata, nu este legala aceasta masura.

Din CIC ar trebui sa reveniti pe aceeasi functie sau una similara, si sa vi se acorde acelasi salariu pe care l-ati avut la intrarea in concediu, cu aplicarea tuturor modificarilor aparute intre timp. Aveti in sprijinul acestor lucruri Legea 202/2002.

Art. 10
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024