ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca - refuzul societatii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In situatia in care din partea societatii mi se refuza un raspuns legat de situatia contractului meu de munca, cum pot afla daca acesta a fost incetat?
Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Popescu
 User  Mihaela Popescu
a intrebat la 12 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Solicitati la ITM, in scris, o informatie privind existenta unui contract de munca, daca acesta exista sau nu in evidenta lor. Presupun ca acesta este detaliul pe care doriti sa il aflati. Daca nu figureaza in evidenta ITM, inseamna ca angajatorul nu a transmis registrul electronic, riscand astfel amenda pentru nerespectarea termenului de operare in Revisal a Contractului de munca.

Contractul ar fi trebuit sa il semnati anterior inceperii activitatii, daca nu ati semnat un astfel de contract atunci el nu exista. Si deci lucrati "la negru", contrar prevederilor legale.

Incetarea contractului de munca nu se face fara instiintarea dvs in scris, daca vine din partea angajatorului. Fara comunicarea unei decizii / notificari el nu are cum sa inceteze contractul dvs. de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului mihaela popescu la 13 Sep. 2012
Solicitati in scris documentele care va intereseaza din dosarul personal.
Art. 8 din hg 500 din 2011
...
(3)La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a)copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b)copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitaţii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenţa si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4)Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
....
(6)in masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinţe din care sa rezulte elementele conţinute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Popescu
 User Mihaela Popescu
a raspuns userului georgeta ganea la 13 Sep. 2012
Imi puteti spune unde anume la ITM pot adresa o astfel de intrebare, eu am fost ieri acolo si mi-au spus ca nu pot oferi astfel de informatii. Multumesc frumos.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2012
O eventuala incetare a contractului de munca ar fi trebuit sa vi se comunice daca personal nu ati facut posibil acest lucru, prin corespondenta. Puteti sa adresati intrebarea si Inspectoratului Teritorial de Munca, caz in care la unitate nu reusiti sa comunicati aspecte legate de raportul dvs de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Marius Ion alexei delimart George Andreescu Gratiela Petrescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024