ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de prestari servicii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, imi puteti spune daca inchei un contract de prestari servicii cu un srl si sunt contabil dar nu sunt membru cecar, am voie si daca da ce contributii trebuie sa platesc ...se depune declaratia 112 la administratie ca si in cazul contractului individual de munca.Ce fel de contract este mai avantajos in cazul in care patronul nu vrea sa plateasca foarte mult la stat contributii? Contractul de prestari servicii se declara in revisal? Eu sunt contabil, dar nu sunt pfa, nu am nici srl si nici membru cecar nu sunt in conditiile astea ce fel de contract pot sa inchei cu un srl, dar asociatul nici nu vrea sa plateasca contributii foarte mari la stat.
Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Alina Fisteica
 User  Alina Fisteica
a intrebat la 05 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2012
Puteti incheia contract de prestari servicii, nu stiu sa existe o interdictie in acest sens. Declaratia se depune de catre platitorul de venit iar contributiile se retin de acesta si se vireaza, daca nu sunteti PFA. Se plateste santatea 5,5%, 10% impozit (se poate agrea si pentru plata integrala de 16% a impozitului, iar in caz contrar diferenta o platiti dvs.), contributia la pensii de 10,5% iar somajul nu mai este obligatoriu. Va puteti si angaja drept contabil, nu trebuie sa fiti membru cecar pentru asta.

Nu se declara in Revisal, se inregistreaza la ANAF. In revisal se opereaza numai contractele individuale de munca incheiate in baza prevederilor din Codul muncii republicat, nu si alte tipuri de contracte.

Daca vreti mai multe detalii legate de partea de contabilitate, puteti adresa o intrebare si aici - www.clubcontabilitate.ro

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024