ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract determinat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un angajat angajat pe perioada determinata din 24.05.12 - 23.08.12. Salariatul a venit la job in ultima saptamana din mai si prima din iunie. De atunci sta in concediu medical cu cod 12 (are tuberculoza), dar cand s-a angajat am primit ca este apt de la medicul de familie.

Societatea este obligata sa ii prelungeasca contractul de munca fiindca el este in concediu medical sau ii termine contractul la expirarea perioadei din contract?

Adaugata in: Contract de munca
Karmen Fabian
 User  Karmen Fabian
a intrebat la 01 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
Nu, nu aveti obligatia sa ii prelungiti contractul de munca, chiar daca salariatul in cauza sufera de tuberculoza. Concediul medical reprezinta cauza de suspendare de drept a contractului de munca, iar Codul muncii stabileste ca daca pe perioada suspendarii intervine o clauza de incetare de drept, aceasta prevaleaza. Ceea ce inseamna ca CIM va inceta de drept, iar dvs ii acordati concediu medical doar pana la expirarea contractului. Mai departe concediul va fi acordat de Casa de Sananate, asa cum stabilesc normele de aplicare a OUG 158/2005.

ART. 93 din Ordinul Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

(1) Drepturile la concedii si indemnizatii care s-au nascut anterior situatiei de incetare a activitatii angajatorului sau inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitata functia publica ori a expirat mandatul in baza caruia a desfasurat activitate in functii elective sau in functii numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
(1^1) Plata indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pentru drepturile care s-au nascut anterior situatiilor prevazute la alin. (1), se efectueaza pana la incetarea situatiei care a determinat necesitatea eliberarii de certificate medicale.
(2) In vederea preluarii in plata din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate a drepturilor care s-au nascut anterior situatiilor prevazute la alin. (1), angajatorii sau, dupa caz, persoanele interesate depun urmatoarele acte la casele de asigurari de sanatate:
.......................
b) situatia platii lunare a drepturilor pana la data depunerii documentatiei;
c) actul legal prin care s-a dispus incetarea raportului de munca, cu indicarea temeiului legal;
d) actele medicale si alte acte prevazute de lege pentru acordarea drepturilor;
e) in cazul expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, se mai depune si copia de pe contractul individual de munca, cu viza inspectoratului teritorial de munca, dupa caz.
..........................

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024