ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract Determinat - perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ma puteti ajuta sa-mi clarific urmatoarele aspecte:

A) Pot incheia un contract de munca pe perioada determinata :11.07.2014 pana pe data de 01.09.2014 daca da cum mentionez in contract : contract perioada determinata de 2 luni ( sau trebuie sa nu mai mentionez numarul de luni, stiu ca o luna calendaristica are 30,31 sau 28 de zile)

B) Daca inchei un contract pe o perioada de 3 luni respectiv din data de 11.07.2014 pana la data de 10.10.2014 ultima zi in care trebuie sa vina angajatul la munca este 10.10? iar decizia de incetare se face cu 11.10? am calculat corect 3 luni de zile ca si perioada?

Pentru punctul B : care este perioada de proba valabila? 5 zile lucratoare sau 15 zile lucratoare in codul muncii este mentionat:
- mai mic de 3 luni = 5 zile lucratoare
- intre 3 si 6 luni = 15 zile lucratoare
- mai mare de 6 luni = 30 zile staff respectiv 45 zile lucrat.conducere

Din practica tot timpul la un contract de munca pe o perioada de 3 luni de zile am folosit 5 zile insa conform a ceea ce am scris mai sus pot sa folosesc si 15 zile? daca nu, care ar fi motivul pt care nu pot?

Pentru a fi 100% sigur concret, conform template CIM- ITM cum ar trebui sa scriu daca contractul este pe 3 luni start date : 13 iulie.

C. Durata contractului:
b) determinată, de ..............luni, pe perioada
cuprinsă între data de................. si data de ............
......../pe perioada suspendării contractului
individual de muncă al titularului de post.
" care este ultima zi in care trebuie sa vina la munca".


C) Am descoperit recent in contractul colectiv de munca al societatii ca perioada de proba pt contract perioada determinata ( fara a fi mentionata perioada ) este de 5 zile "calendaristice" este corect sau trebuie sa trag un semnal de alarma si sa se modifce conform legislatiei.

Multumesc anticipat!

Adaugata in: Contract de munca
Valentin Mocanu
 User  Valentin Mocanu
a intrebat la 12 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Iul. 2014
A) In primul rand ca nu puteti incheia un contract de munca cu o data de incepere a activiatii anterioara celei la care semanti contractul. Veti fi amendat de ITM pentru incalcarea legii. Contractul se incheie obligatoriu, se opereza in Revisal si se transmite catre ITM anterior inceperii activiatii de catre salariat. Cel tarziu in ultima zi lucratoare anterioara celei in care ar trebui sa se prezinte la lucru.

Contractul respectiv nu ar fi pentru o luna de zile ci pentru 1 luna si 3 saptamani, sau 53 de zile. Daca vreti sa fie pe doua luna trebie incheiat de exemplu de la data de 11.07.2014 pana pe 10.09.2014,

B) Da, este corect.

Perioada de proba mentionata in codul muncii republicat este una maximala. Puteti trece oricare din cele doua perioada doriti, de 5 zile sau cea maxima de 15 zile pentru conytractul de 3 luni. Chiar articilul 85 din Codul muncii unde apar aceste perioade de proba precizeaza ca ele nu pot depasi duratele precizate.

Folositi insa o singura perioada de proba in CIM, Codul muncii prevede astfel. Nu le puteti trece pe ambele odata.

Art. 32
(1) Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
(3) Perioada de proba constituie vechime in munca.
....

C) Este perfect legal, perioada de proba din CCM respecta maximul legal. Nu este niciari in Cod precizat ca trebuie sa se acorda perioada de proba maxima, sau ca este obgliatorie includerea ei in CIM.
C)

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024