ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contracte de munca si contracte de servicii dupa schimbarea denumirii institutiei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pentru contractele de munca ale angajatilor si contractele de orice tip ale unei institutii pentru care s-a operat legal modificarea denumirii ei (sigla, stampila, cazier, etc) se impune completarea actelor aditionale individuale cu mentiunea modificarii elementelor schimbate (ce termene ? Pot fi considerate nule daca raman 1 an cu vechea denumire? Sau exista alta procedura ? Instiintarea partilor contractante privind modificarile survenite se face in scris si in anumite termene sau doar pentru noile contracte de munca/colaborare/servicii/etc ?

Ioana Muresan
 User  Ioana Muresan
a intrebat la 15 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 15 Nov. 2012
Modificarea datelor angajatorului nu implica procedura de cesiune, de altfel din speta nici nu reiese acest aspect. Poate fi vorba de simpla modificare a denumirii angajatorului, inteleg ca acesta este aspectul modificat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2012
Capitolul V - Protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia


Art. 173 din codul muncii republicat
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2012
NU. se anunta la ITM si se depune o copie dupa certificatul de inmatriculare cu noua denumirte si tot in baza acestui document se modifica datele de identificare ale angajatorului. Restul actelor raman valabile.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024