ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contractul de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata!

Intrebarea mea este legata de contractul de munca pe perioada determinata pe care il am momentan, insa pe 7 februarie 2015 se fac 3 ani de cand am semnat acte aditionale la acest contract din 6 in 6 luni. Din ce informatii am reusit eu sa obtin pana in momentul de fata, stiu ca prin lege angajatorul este obligat sa schimbe contractul pe perioada determinata in contract pe perioada nedeterminata daca timp de 36 de luni angajatul a ramas pe aceeasi pozitie. Acesta este si cazul meu, de 3 ani de zile sunt pe aceeasi pozitie, dar acum ei vor sa-mi inchida contractul acesta si sa-mi faca altul, tot pe perioada determinata. Cu alte cuvinte sa o iau de la capat pentru inca 3 ani.

Este legal acest lucru? Am vreun drept de care ar trebui in stiu in situatia aceasta si pe care sa-l folosesc?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumeavoastra.
O zi buna!

Adaugata in: Contract de munca
Bouros Silvia
 User  Bouros Silvia
a intrebat la 29 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2015
Daca nu mai doriti sa continuati raportul de munca cu acest angajator puteti sa refuzati semnarea noilor contracte si eventual incercati sa aflati de ce prefera acest tip de contract, in ce masura este in concordanta cu legislatia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2015
Nu exista aceasta obligatie prevazuta in legislatii muncii. Angajatorul intr-adevar nu poate prelungi contractul de munca incheiat pentru perioada determinata peste 36 de luni. Insa dupa expirarea lui poate incheia contracte succesive sub incidenta aret. 82 din Codul muncii republicat. Pot fi semnate maxim 3 astfel de contracte intre aceleasi doua parti in interval de 3 luni de la expirarea celui anterior, fiecare avand o durata maxima de 12 luni.

Daca angajatorul doreste sa continue raportul de munca dupa epuizarea acestei optiuni atunci ii ramane varianta incheierii unui CIM pe perioada nedeterminata atat timp cat are in vedere contiunitatea relatiei de munca.

Ar fi bine sa solicitati si sprijinul ITM sa efectueze un control in urma caruia sa se poata stabili daca este sau nu vorba de o folosire abuziva a acestui tip de contracte pe perioada determinata. Mai ales daca nu se aplica prevederile art. 83 din Codul muncii referitor la situatiile in care se incheie un astfel de contract de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024