ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Corectie Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
In cazul in care un salariat angajat pe perioda nedeterminata intr o functie de executie este numit pe o perioada de 60 de zile in functie de conducere de catre primar, la cim se face act aditional de modificare functie si salariu, angajatul respectiv da concurs pentru ocuparea postului de conducere, este admis si i se intocmeste de catre primar dispozitia de angajare cu CIM pe perioda nedeterminata in functia de conducere, ce se intampla cu CIM ul pe functia de executie cum inceteaza in baza a ce?
Salariatul este in cadrul aceleasi institutii doar ca pe functia de conducere este numit de catre primar.
Vreau sa stiu ce trebuie intocmit legal pentru a transmite si in revisal. Mai pe larg in cazul in care s- a constatat ca nu i s-a intocmit CIM pe functia de conducere a instittutiei ci doar dispozitia, angajatul avand deja un CIM pe functie de executie, este legal ca acum sa modificam datele gresite si sa le transmitem corect in revisal catre ITM.
Salariatul in cauza nu a avut CIM intocmit de catre primarie pe perioada nedeterminata iar institutia a facut doar act additional de modificare conform dispozitiei, dar nu mai este acelasi angajator, angajator este primaria, iar acum primaria ii intocmeste CIM-ul pe perioada nedeterminata pe functia de conducere a institutiei, iar institutia trebuie sa faca decizie de incetare CIM vechi pe functie de executie, dar in baza a ce se inchide CIM-ul pentru ca nu este incetare cu niciunul din art. 55. ci doar dispozitia care spune ca salariatul se angajeaza cu CIM pe perioada nedeterminata. Pe parcurs salariatul respectiv a fost bagat in preaviz si i se ofera un post din cadrul institutiei tot de conducere, salariatul accepta, primaria I-a facut dispozitie de incetare CIM - (Acela care nu s-a intocmit la timp si se vrea sa se intocmeasca acum) pe functia de conducere a institutiei pe perioada nedeterminata.
Acum ce se intampla? Trebuie sa i se intocmeasca un nou CIM pe functia oferita si acceptata de catre salariat de catre noul conducator al institutiei si la obiectul contractului ce se scrie? Sper ca ati inteles situatia si sper o mica lamurire.





Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Concordia
 User  Mihaela Concordia
a intrebat la 04 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
CIM nu inceteaza ci se suspenda in cazul executarii unei functii elective in insitutie publica. Regasiti aceasta prevedere foarte explicit redata in Codul muncii.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;

Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
e) exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024