ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum inchid un contract de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Zilele trecut am fost la AJOFM pentru a ma interesa de un curs de calificare gratuit.Surpriza!Am un contract de munca activ la o firma din Bucuresti,pentru care am lucrat in 2011.Eu nu mai detin niciun document de incepere sau incetare a muncii cu firma respectiva.Am sunat seful si mi-a spus ca nu mai are firma,ca a inchis-o in 2012.Cum sa procedez sa imi inchid contractul de munca?

Adaugata in: Contract de munca
Ioan-andrei Rusu
 User  Ioan-andrei Rusu
a intrebat la 08 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioan-Andrei Rusu la 09 Dec. 2014
Daca nu ati semnat niciun contract de munca cu respectivul angajator din Bucuresti atunci este o problema destul de serioasa. Faptul ca el v-a declarat ca salariat fara sa existe un document care sa sustina acest raport reprezinta fals in acte si implicit fapta penala. Sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat si mergeti in instanta de judecata ca sa vi se elibereze o hotarare judecatoarea referitoare la aceste declaratii. Decizia de incetare se elibereaza pentru incetarea CIM. Cum acest document nu exista, nici incetarea nu ar trebui sa fie necesara.

Totodata, odata cu dizolvarea angajatorului, toate contractele de munca inceteaza de drept conform Codului muncii. Deci indiferent ce apare in Revisal, chiar daca el nu a incetat acest contract el este oricum incetat de drep ca urmare a dizolvarii. Vedeti daca puteti obtine si o dovada de la ORC referitoare la statutul firmei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioan-andrei Rusu
 User Ioan-andrei Rusu
a raspuns userului adriana iancu la 09 Dec. 2014
Problema e ca eu sunt din Bacau,firma din Bucuresti si angajatorul italian.Am sunat angajatorul pentru a-l instiinta,si mi-a spus ca a inchis firma de vreo 2 ani si ca nu are cum sa ma ajute.Apoi mi-a dat numarul de telefon al contabilei care se ocupa de firma in trecut.Am rugat-o sa ma ajute cumva si mi-a spus ca ar trebui sa ma prezint eu la ITM cu o decizie de incetare a contractului de munca pentru a solicita inchiderea contractului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2014
ITM elibereaza la solicitarea celor care pot justifica interesul, informtii privind datele existente ?n baza de date privind registrele electronice ale salariatilor transmis de angajatori conform HG nr.500/2011.Pentru asta trebuie sa completati o cerere tip eliberare informatii din Registrul electronic de evidenta al salariatilor persoane fizice.
Atat decizia de incetare a CIM cat intocmirea si transmiterea Revisal pot fi facute doar de angajator..

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024