ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cumul de functii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Secretarul unitatii noastre scolare, care are contract de munca din anul 2000 pentru functia de secretar ( 0,25% norma de secretar ) si care este si profesor cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga, a fost numit de Inspectoratul Scolar in functia de director, drept pentru care nu mai poate exercita atributiile de secretar.

Prin urmare, am fost solicitat sa preiau atributiile functiei de secretar pana la incetarea mandatului dumnealui de director.Mentionez ca si eu sunt profesor cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga. Daca accept functia de secretar, care este normata 0,25% mi se poate face contract de munca pe functia de secretar fara sa ma aflu in situatia de cumul de functii? Pot fi legal platit corespunzator si ca profesor si ca secretar al unitatii scolare? Stiu ca este interzis cumulul de functii. Va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Mihai Tomescu
 User  Mihai Tomescu
a intrebat la 20 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2013
Nu este valid acel contract, cat timp nu este semnat de ambele parti, el nu poate in niciun caz produce efecte juridice.

Legea salarizarii unitare prevede ca:

Art. 24. - (1) In cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, in condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai in condiţiile in care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. In astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

Data fiind insa blocarea postului in sistemul bugetar, s-au luat si masuri precum cea descrisa de dvs, deci prin cumul de functii realizat de un salarat deja existent in unitate.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024