ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cumul pensie salariu institutie bugetara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
M am pensionat de la o institutie bugetara si am o pensie care mi-a permis continuarea activitatii la cumul pensie salariu. Am functionat in aceeasi institutie cu contract de munca pe perioada determinata, timp de trei ani. La 31 dec.2013 se incheie al treilea an de CIM determinat. Postul pe care sunt s-a transformat, dar am posibilitatea sa particip la concurs pe un alt post vacant in aceeasi unitate bugetara.
Intrebarea este: legea imi permite ca dupa 36 de luni de CIM pe perioada determinata de cumul pensie salariu, sa pot sa fiu reangajata cu CIM pe perioada nedeterminata, la aceeasi institutie bugetara?

Cu multumiri,
Speranta Dan



Speranta Dan
 User  Speranta Dan
a intrebat la 15 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului sPERANTA Dan la 18 Nov. 2013
Da, se refera doar la CIM pe perioada determinata, cum de altfel ati redat si dvs. Contractul pe perioada nedeterminata nu are o limita mentionata in cuprinsul lui, in mod logic. Deci pot fi incheiate oricate intre aceleasi doua parti. Totodata, intre doua parti se pot incheia si contracte succesive pe perioade determinate, la intervale de cel mult 3 luni si pe o perioada maxima de 12 luni fiecare. Dar pentru cele pe perioada nedeterminata nu exista limitari in lege, referitor la durata sau numarul lor, deci nu aveti ce sa gresiti.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Speranta Dan
 User Speranta Dan
a raspuns la intrebare la 16 Nov. 2013
Multumesc mult.

Conform art. 84 alin. 1 din Codul muncii,contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni in aceeasi unitate. Se refera doar la CIM pe perioada determinata si se poate face un nou CIM pe perioada NEDETERMINATA CU ACELASI ANGAJATOR? E foarte important ca sa nu gresim.

O zi buna !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Nov. 2013
Da, sigur ca puteti sa va angajati pe perioada nedeterminata, cumulul fiind posibil in unitatile de stat daca pensia dvs nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe tara de 2223 de lei, in pezent.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024