ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Daca firma unde lucrez este in insolventa eu mai figurez angajat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o firma care este in insolventa de un an; de curand mi-am gasit un nou loc de munca unde mi se cere sa aduc decizia de incetare a contractului de munca de la fostul job. Fostii angajatori mi-au spus ca imi semneaza decizia fara nici o problema dar ca nu are rost sa opere decizia in revisal pentru ca firma este in insolventa si automat nu mai sunt angajata. Este adevarat? Eu vreau sa nu am nici problema cand voi semna contractul de munca cu noua firma unde ma angajez. Cum ar trebui sa procedez?

Adaugata in: Contract de munca
Elena Corina
 User  Elena Corina
a intrebat la 29 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2015
Nu, in niciun caz. Atat timp cat nu ati primit nicio decizie de concediere sau vreo notificare in acest sens, nu aveti cum sa fiti concediata.

Iar decizia de incetare nu este un document obligatoriu la angajare, poate ar prinde bine sa intrebati noul angajator de ce are nevoie de acest document. Legal aveti dreptul sa realizati cumul de functii prin semnarea a doua sau mai multor contracte fie cu acelasi angajator fie cu angajatori diferiti, cat timp acest lucru nu este restrictional de lege.

Depuneti o cerere de incetare cu acordul partilor la angajatorul curent si obtineti decizia de incetare. Neoperarea in Reivsal a incetarii o puteti comunca inspectorilor ITM, pentru ca este o neregula din partea angajatorului.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024