ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am plecat de la munca din motive personale in timpul programului, anuntand-o pe sefa mea ca plec. Timp de o saptamana am refuzat sa semnez demisia pt ca nu am semnat nici un contract, astazi m-am dus la ea cerandu-i banii pe zilele care le mai lucrasem si ea mi-a zis ca nu imi da nimic pt ca am plecat in timpul programului si ca vrea demisia mea. Eu i-am spus ca nu ii dau nici o demisie pt ca nu am semnat nici un contract de munca, ea spunandu-mi ca nu se mai semneaza contractele si ca poate sa zica la itm ca m-a prins ca am furat si sa ma dea afara cu litera "i" si sa nu ma mai angajez pe nicaieri. Eu nestiind legile i-am semnat demisia si un proces verbal ca am plecat in timpul programului. Poate sa imi faca ceva acum ca are semnatura mea.
Astept un raspuns urgent, va rog.

Adaugata in: Contract de munca
Monica Nitu
 User  Monica Nitu
a intrebat la 25 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Nitu
 User Monica Nitu
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iul. 2012
Multumesc mult pentru raspuns,sanatate si numai bine .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2012
Semnarea contractului de munca este obligatorie anterior inceperii activitatii, inregistrarea lui la ITM insa se face online prin Revisal. Daca nu ati semnat contract de munca, ce opereaza sefa dvs in Revisal?! Codul Muncii este cat se poate de clar in acest sens.

Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana.
Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Daca nu este semnat de ambele parti, se considera ca nu s-a creat un raport de munca prin acordul ambelor parti asupra clauzelor contractuale, acord exprimat prin semnarea documentului.

Concedierea cu litera i nu mai exista, pentru abatere disciplinara trebuie parcursa o cercetare disciplinara insa cat timp nu exista un contract de munca anuntarea autoritatilor va atrage probleme si in ceea ce o priveste, data fiind incalcarea expres a prevederilor legale, cu intentie chiar. In plus, indiferent ce va reclama la politie, aceasta va solicita dovezi iar daca el nu exista, plangerea este egala cu zero. Banuiala mea este ca incearca sa va sperie insa cred ca cel mai bine ar fi sa luati legatura si cu cei de la ITM.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024