ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

desfacere cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata,
am rugamintea sa ma ajutati asa cum ati facut-o de fiecare data.
Am o salariata care este acuzata ca a sustras mai multe lucruri de la locul de munca, fapte pe care nu le recunoaste si nu exista o dovada clara ca a sustras acele lucruri. S-a intocmit nota de constatare pe data de 02.08.2013, cand beneficiarul unde isi desfasoara activitatea a anuntat conducerea societatii noastre despre toate acestea. A fost chemata sa-si scrie nota explicativa, unde a declarat ca nu a facut nimic din toate aceste lucruri. Pe data de 01.08.2013 salariata a fost in tura de noapte (12 ore). Comisia de disciplina a propus desfacerea cim pt abatere disciplinara grava, iar directorul societatii a aprobat. Intrebarea este daca pe data de 02.08.2013 a dat nota explicativa , iar cu data de 05.08.2013 i se desface cim, in pontaj cum figureaza ca ore pe data de 02.08.2013, daca salariata a iesit din tura de noapte? Pot sa-i platesc o zi de co?
Va multumesc.


Adaugata in: Contract de munca
Luminita Matei
 User  Luminita Matei
a intrebat la 06 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Aug. 2013
In primul rand, cat timp nu s-a derulat o cercetare disciplinara si nu s-a dovedit vinovatia salariatiei, decizia de concediere disciplinara nu este legala, ca atare este lovita de nulitate absoluta. Cel putin din speta nu reiese existenta unei astfel de proceduri, ci doar acea nota explicativa data de salariata la cerere. Salariata in cauza va poate actiona in judecta si va avea castig de cauza cel mai probabil, mai ales ca a declarat nevinovatia si nu exista dovezi care sa sustina contrariul.

Daca a lucrat o tura de 12 ore atunci urmatoare 24 de ore sunt libere conform legii, vedeti codul muncii in acest sens. Nu aveti voie sa o pontati in CO cat timp ea nu a inaintat o astfel de cerere, este din nou ilegal.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Radu Anton G Stancu violeta Georgescu Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024