ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

desfacere cim in cazul expirarii concediului fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,ma confrunt pentru prima data cu urmatoarea situatie;am o angajata care si-a luat concediu fara plata pentru 30 de zile,dar am aflat intre timp ca ea nu mai are de gand sa revina,fiind plecata in strainatate,fara posibilitate de a o contacta.Intrebarea mea este cum sa procedez in aceasta situatie?ii desfac contractul de munca conform carui art din Codul Muncii? si cu ce data? ce acte trebuie sa intocmesc ptr ea ?
A doua situatie este legata de externalizarea unui compartiment de-al firmei,firma care o sa preia angajatii este de acord sa-i angajeze,in acest caz eu trebuie sa le desfac contractele de munca conform carui art din cm? se poate desface si cu acordul partilor sau nu?iar daca unii angajati refuza sa lucreze la noul angajator si refuza sa-mi semneze desfacerea cim cu acordul partilor atunci ce fac?

Adaugata in: Contract de munca
Claudia Muntean
 User  Claudia Muntean
a intrebat la 14 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului claudia muntean la 18 Aug. 2014
Inca nu aveti temei pentru a declansa cercetarea disciplinara, dna. Muntean. Si am sa va explic de ce. Salariata dvs este in CFP pana pe data de 30 aug inclusiv, iar in data de 31 august CFP ar expira, acesta fiind si data incetarii suspendarii pe care o operati in Revisal in ziua lucratoare imediat urmatoare. In prezent faptul ca salariata dvs nu intentioneaza sa revina la lucru se bazeaza pe un zvon sau o comunicare verbala, ea inca nu absenteaza ca sa se puna problema sanctionarii.

Pentru o eventuala concediere disciplinara este obligatorie derularea cercetarii disciplinare, altfel sanctiunea este ilegala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Muntean
 User Claudia Muntean
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Aug. 2014
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra! As mai avea nevoie de o lamurire in ceea ce priveste angajata care este plecata in concediu fara plata.Concediul expira in data de 30 august,conform Contractului Colectiv de Munca al unitatii noastre dupa o absentare de 3 zile se poate declansa procedura disciplinara,intrebarea mea este legata de REVISAL si anume,daca concediul ii expira in 30 aug.eu transmit incetare-suspendare cu data de 31 aug,dupa care ii transmit desfacerea CIM dupa terminarea cercetarii disciplinare sau cum transmit in REVISAL? va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Aug. 2014
Este necesar sa declansati procedura cercetarii disciplinare pentru asbentare nemotivata, dupa ce ii expira concediul fara plata. Alt temei nu aveti si nu puteti inceta contractul. Cel mult daca este inca in perioada de proba puteti incerca o incetare prin notificare scrisa in baza art. 31 (3) din Codul muncii republicat. O alta varianta ar fi sa luati legatura cu ea sau cu apropiati si sa o rugati sa va trimita o cerere de incetare a CIM.

In al doilea caz, cat timp este vorba de externalizarea unu departament acest lucru ar implica desfiintarea posturilor care il compun. Caz in care potrivita ar fi incetarea cu art. 65 (1) din Codul muncii cu acordarea preavizului legal. Puteti incerca si o incetare cu acordul partilor insa daca se izbesc de situatia in care firma nu mai doreste sa ii preia atunci vor pierde si un eventual drept la somaj.

Este dreptul lor si sa refuze incetarea cu acordul partilor, caz in care va ramane varianta corecta de concediere, si anume desfiintarea posturilor.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024