ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfacere contract individual de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este obligatorie sau la vointa angajatorului desfacerea contractului de munca dupa primirea de asigurat a deciziei de pensionare anticipata daca asiguratul doreste sa lucreze in continuare si angajatorul este de acord, avand in vedere ca nu exista posibilitatea cumularii pensiei cu salariul atata timp cat punerea in plata a pensiei se face numai daca se duce la Casa de Pensii documentul de inceteare a CIM iar prin Legea nr. 49/2010 de modificare a art. 56 a Legii 53/2010, obligatia de 5 zile lucratoare pentru desfacere CIM se refera numai la pensia care indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare si nu si la pensia anticipata?

Va multumesc!


Adaugata in: Contract de munca
Montescu Liviu
 User  Montescu Liviu
a intrebat la 18 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2013
Pensionarul poate sa faca cerere la casa de pensie pentru anularea deciziei de pensionare in termen de 30 zile de la data comunicarii.Stagiul de cotizare realizat dupa data deciziei de pensionare anticipate intra in calul la pensie la indeplinirea conditiilor de varsta standard
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2013
Ar trebui comunicat catre casa de pensii intentia angajatului de a continua raportul de munca, iar pensia se va suspenda. Intr-adevar, cele doua venituri nu pot fi cumulate. Spuneti-i salariatului sa mearga la Casa de pensii si sa depuna o cerere in sensul suspendarii pensiei ca sa poata continua raportul de munca.

Art. 114 - Legea 263/2010
(4) Suspendarea platii pensiei si/sau a indemnizatiei pentru insotitor se poate face si la cererea pensionarului, situatie in care suspendarea platii se face incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024