ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Gravida cu contract de munca pe per determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am o problema urgenta si sper la un raspuns:
Sunt insarcinata in luna a 3 si am contract de munca pe per determ care expira pe 4.09.2013. Primul loc de munca a fost din data de 4.09.2012 am lucrat pana pe data de 1 martie 2013 si din 4 martie 2013 am inceput munca la actualul loc de munca, in ultima luna am stat in concediu medical din cauza unei probleme in sarcina si daca lucrez as cotninua sa stau inca cateva sapt si pe urma sa intru in concediu de risc maternal. Daca nu mi se prelungeste CM cum pot sa rezolva situatia astfel incat sa pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului. O varianta ar fi sa gasesc un loc de munca ca sa imi platesc impozitul si toate cele din mana se poate? De somaj pot beneficia? Nu am un venit foarte mare dar cati banuti la cresterea copilui as dori sa beneficiez. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns, sfaturi, indrumari.

Adaugata in: Contract de munca
Victorina Popa
 User  Victorina Popa
a intrebat la 12 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vanda Vami-navay
 User Vanda Vami-navay
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Aug. 2013
Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie asemenatoare, care este raspunsul pentru situatia mea? Eu sunt deja in concediu prenatal, contractul de munca expira pe 6.08.2013, iar data probabila a nasterii este 24.08.2013. Ar fi mai bine sa-mi depun dosarul pt. indemnizatie la somaj? Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Victorina Popa
 User Victorina Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Aug. 2013
va multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Aug. 2013
Dat fiind faptul ca raportul de munca inceteaza in timpul concediului medical puteti fi preluata in plata de catre Casa de sanatate daca mergeti la ei cu certificatul medical dupa incetare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Cel mai bine depuneti dosarul pentru indemnizatie de somaj pentru ca odata cu incetarea raportului de munca oricum nu mai aveti dreptul la concediu pentru risc maternal, el fiind acordat doar salariatelor insarcinate ca masura de protectie la locurile de munca ce prezinta riscuri pentru sarcina sau viitoarea mama. Din somaj puteti intra in continuare in concediu medical care va fi platit de casa de sanatate, certificatul medical il prezentati lor si apoi in 24 de ore de la emitere il comuncati agentiei de somaj. El va suspenda somajul, implicit va duce la o prelungire a lui astfel incat la momentul nasterii sa aveti indeplinita conditia celor 12 luni cerute de OUG 111/2010 pentru acordarea indemnizatiei de somaj. La fel puteti intra si in concediu pentru maternitate sarcina si lauzie, iar ulterior in crestere copil. Ambele duc la suspendarea somajului daca sunt acordate in timpul lui.

Conditiile de acordare a indemnizatiei le regasiti la art. 2 din OUG 111/2010, impreuna cu nivelul indemnizatiei in functie de tipul de concediu solicitat (durata lui, mai precis).
Gasiti aici continutul art. 2 de care am amintit: http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu Gratiela Petrescu G Stancu alexei delimart Viviana Serni Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024