ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare C.I.M. in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Am inregistrat un C.I.M. in Revisal, dar salariatul nu s-a mai prezentat sa inceapa activitatea. In baza carui articol din Codul Muncii se face incetarea contractului si cand se opereaza in Revisal?

Mihai Serban
 User  Mihai Serban
a intrebat la 07 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihai Serban la 08 Aug. 2013
Este adevarat, contractul de munca este lovit de nulitate intr-o atare situatie insa:

Art. 57
(6) Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor.

Ca atare, fara salariat nu prea aveti ce sa faceti. Solutia dvs este suspendarea pe motivul absentelor nemotivate. Contractul oricum va expira de drept pe perioada suspendarii daca salariatul nu se prezinta intre timp, iar dupa luna respectiva operati incetarea conform legii.

Art. 51
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Art. 49
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihai Serban
 User Mihai Serban
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Aug. 2013
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
Motivul real al neprezentarii la inceperea activitatii cred ca il constituie defapt durata determinata a contractului de o luna sau salariul negociat. Nu inteleg dece oamenii nu i-si spun direct punctul de vedere si pretentiile salariale, preferand sa nu se mai prezinte fara alte explicatii, complicandu-ne astfel munca prin intocmirea formalitatilor de cercetare disciplinara si comunicare.
Cred ca mai exista o solutie si daca am dreptate, ma scuteste de formalitatile de cercetare disciplinara si comunicari prin posta.
Salariatul trebuia sa prezinte la inceperea activitatii, certificatul medical care atesta ca este apt de munca. Neprezentand certificatul medical, contractul de munca este lovit de nulitate absoluta si cred ca pot sa-l incetez in baza art. 56 alin. 1 lit. d - Codul Muncii.
Astept raspunsul Dvs. competent referitor la aceasta solutie.
O zi buna
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2013
Daca angajatul nu s-a prezentat la data la care ar fi trebuit sa inceapa activitatea atunci este absent nemotivat, daca nu v-a transamis un certificat medical sau o notificare de incetare. Motiv pentru care va trebui sa ii suspendati contractul de munca pentru absente nemotivate si se declansati o cercetare disciplinara pentru a-i putea inceta CIM.

O alta varianta mai simpla ar fi sa il notificati in scris privind intentia de incetare a raportului de munca, in temeiul art. 31 (3) din Codul muncii republicat, daca in contract exista o perioada de proba. Insa notificarea isi va produce efectele numai dupa ce salariatul va semna pentru primirea ei, fie personal fie prin posta cu recomandata. Dar mai intai incercati sa intrati in legatura cu cel sa vedeti ce s-a intamplat. Daca a intervenit o situatie medicala si o poate dovedi, atunci situatia se schimba. El aflandu-se astfel in concediu medical, ducand la suspendarea de drept a CIM.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024