ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care a cerut suspendarea contractului individual de munca pe o peroada de 3 luni. Pe 1 aprilie expira cele 3 luni de suspendare iar salariatul contactat telefonic tot spune ca trece sa lamureasca situatia dar înca nu a venit.

Salariatul a cerut telefonic prelungirea perioadei de suspendare, dar in lipsa cererii scrise a salariatului nu pot face acest lucru, apoi vazand ca salariatul nu este interesat, conducerea a decis încetarea CIM a salariatului respectiv.

Cum pot face aceasta si cu ce articol voi putea face incetarea CIM si daca trebuie sa trimit o notificare la domiciliul salariatului, avand în vedere ca acesta raspunde la telefon , spune ca trece dar nu stie cum a-si face timp pentru acest lucru, iar pe 31 martie expira suspendarea. Va multumesc

Violeta Pal
 User  Violeta Pal
a intrebat la 26 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Mar. 2013
Daca salariatul despre care vorbiti nu se prezinta la lucru dupa incetarea perioadei de suspendare, incepand cu 1 aprilie, atunci puteti sa ii suspendati CIM pentru absente nemotivate si sa declansati procedura de cercetare disciplinara in urma careia veti putea dispune sanctiunea disciplinara constand in concediere. Insa pana atunci nu prea aveti ce sa ii faceti, el este in concediu fara plata din cate inteleg si nu il puteti forta sa vina in acest timp la lucru, indiferent din ce motiv. Dupa data de incetare a suspendarii se va schimba situatia. O alta varianta ar fi sa incercati o incetare cu acordul partilor, insa aceasta poate fi refuzata de angajat, e bine sa stiti acest lucru. Sigur, puteti recurge si la desfiintarea postului in masura in care nu mai aveti nevoie de el deloc, acordand salariatului previzul minim legal (20 de zile lucratoare cel putin).

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024