ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajat care ocupa un post de contabil sef a anuntat telefonic faptul ca el nu mai vine la serviciu din cauza unor probleme de familie. Cum poate angajatorul sa oblige acest angajat sa vina sa faca predarea lucrarilor pe care le avea de rezolvat si a documentelor? Daca prezinta o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor poate angajatorul sa nu fie de acord cu aceasta decat in conditiile in care se face predarea-primirea tuturor documentelor?Ce se poate intampla mai departe daca totusi angajatul refuza sa mai vina?

Multumesc.


Adaugata in: Contract de munca
Iuliana Miu
 User  Iuliana Miu
a intrebat la 28 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriela olariu la 29 Aug. 2012
Perioada de suspendare pe motivul absentelor incepe cu prima zi de absenta si se incheie la data la care incepe cercetarea. Pana atunci, daca salariatul nu se prezinta si nu motiveaza absentele, el este in continuare considerat absent nemotivat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Olariu
 User Gabriela Olariu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Aug. 2012
As dori sa intreb legat de suspendare in cazul absentelor nemotivate, care este perioada de suspendare pe care o trec in revisal , prima zi e absenta , respectiv data convocarii salariatului?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2012
Ii suspendati contractul pe motivul absentelor nemotivate, dupa intocmirea unei decizii de suspendare, dat fiind faptul ca acesta nu a depus o cerere / solicitare de plecare in concediu pentru rezolvarea unor probleme personale si nu i s-a aprobat plecarea. Demarati o cercetare disciplinara si trimieti salariatului convocarea scrisa in cuprinsul careia sa se regaseasca data, ora si locul la care ar trebui sa aiba loc cercetarea. Daca salariatul semneaza pentru primirea convocarii dar nu se prezinta la data stabilita, puteti desface contractul fara a mai parcurge procedura de cercetare disciplinara.

Daca angajatorul este de acord cu incetarea prin acordul partilor, atunci puteti recurge si la acesata varianta, insa riscati sa nu primiti obiectele in cauza. Daca dupa incetare nu primiti aceste obiecte, el poate fi acuzat inclusiv pentru furt, dvs. puteti face plangere penala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2012
Nu il puteti obliga. Singurul lucru pe care il puteti face este sa ii incetati disciplinar contractul de munca, cu respectarea prevederilor legale privind cercetarea disciplinara prealabila.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni Radu Anton George Andreescu Ioana Popa Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024