ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare de drept


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,


Contractul unei angajate va inceta de drep la 03.05.2012. Am fost instiintati inca de saptamana trecuta de acest lucru.

Problema este urmatoarea: in conditiile in care voi fi in concediu de odihna in perioada 02-04.05 pot inregistra in Revisal si trasmite online fisierul rvs inca de astazi?

Multumesc anticipat!

Adaugata in: Contract de munca
Gina Iordache
 User  Gina Iordache
a intrebat la 30 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 01 Mai. 2012
In Revisal inceatarea se opereaza in ziua inceterii, HG 500/2011 este explicita. Nu aveti cum sa incetati in Revisal un contract si sa il trimiteti catre ITM ca incetat cat timp salariatul inca mai desfasoara activitate. Incetarea nu are loc anticipat. Decizia poate fi redactata anterior dar nu datata inaintea datei de incetare, in astfel de cazuri. Termenul de incetare in cazul contractelor pe perioada determinata nu este intotdeauna previzibil, este posibil ca angajatorul sa decida prelungirea lui in ultima zi de activitate. In cazul prezentat incetarea se opereaza ulterior datei de expirare si nu anterior.

HG 500/2011
Art. 4

1 Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. 2 se face dupa cum urmeaza:

d elementele prevazute la art. 3 alin. 2 lit. i se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

Data luarii la cunostinta se refera la situatiile de indelplinire a conditiilor de pensionare, comunicarea deciziei de pensionare, deces sau altele asemenea, nu la expirarea de drept. De altfel si Codul muncii prevede ca incetarea in cazul contractelor pe perioada determinata are loc dupa expirarea termenului contractual, nu inainte.

In plus, se pot ivi tot felul de situatii, spre exemplu salariatul sa solicite concediu fara plata cu 2 zile inainte de expirarea CIM. Cum operati acest lucru in Revisal daca deja ati transmis catre ITM incetarea si in conditiile in care HG 500/2011 prevede ca se opereaza in Revisal toate perioadele de suspendare?!

Concluzie: nu poate fi operata si transmisa catre ITM incetarea anterior incetarii efective a contractului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Mai. 2012
In continutul deciziei este trecuta data de incetare a contractului individual de munca. In Revisal este important termenul de incetare si nu data emiterii deciziei Atata timp cat CIM inceteaza de drept, deci termenul de incetare este previzibil eu va spun ca am emis decizii inregistrate anterior datei de incetare. Apreciez, ca este posibil si puteti opera in Revisal. Nu aveti de ce avea probleme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ca mi la 01 Mai. 2012
Acele decizii, notificari mai corect spus care au rol de concediere pentru abatere disciplinara, sau notificarile de concediere. Ele nu sunt decizii de incetare in adevaratul sens al cuvantului, ci sunt mai degraba notificari. Poate exprimarea anterioara nu a fost una tocmai fericita.
Deciziile de incetar poti fi si redactate anerior incetarii, insa data emiterii ei trebuie sa coincida cu cea a incetarii CIM sau sa fie o data imediat urmatoare celei de incetare daca CIM inceteaza intr-o zi nelucratoare - spre exemplu 1 mai.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ca Mi
 User Ca Mi
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Mai. 2012
am citit intr-un alt raspuns al dumneavoastra citez:" Deciziile de incetare a CIM se pot emite si anterior datei incetarii acestora, mai putin pentru cazurile in care acordati preaviz de concediere sau preaviz in cazul demisiei."
va rog sa-mi raspundeti care sunt cazurile in care decizia poate fi si anterioara datei de incetare?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gina Iordache
 User Gina Iordache
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Apr. 2012
Multumesc pentru promptitudine!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2012
Daca data de 3.05. 2012 este data de expirare conform inscrisurilor din contract, atunci aceasta ar fi ultima zi de lucru iar incetarea va avea loc pe data de 4.05. Daca nu sunteti la lucru imputerniciti pe cineva sa faca aceasta operatiune, sau vorbiti cu angajatorul sa preia el operarea in ziua respectiva. Operaea incetarii in Revisal si trasmiterea ei catre ITM se face in data incetarii, nu inainte. Decizia de incetare se emite in ziua incetarii, nu anticipat.


Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Marius Ion alexei delimart Radu Anton Viviana Serni Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024