ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare de drept


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! In cazul unui salariat angajat cu contract de munca pe perioada determinata care se afla in concediu medical pentru ca suferit un accident rutier in timpul in care se deplasa de la locul de munca spre domiciliu i se poate inceta de drept contractul de munca? CIM a expirat pe data de 15.01.2013. Tin sa mentionez ca angajatul nu a trimis concediul medical pe luna decembrie.

Adaugata in: Contract de munca
Adela Popa
 User  Adela Popa
a intrebat la 17 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2013
Da, contractul de munca poate inceta de drept pe durata suspendarii contractului de munca, iar concediul medical reprezinta perioada de suspendare de drept.

Daca nu aveti certificatul lui medical nu prea aveti cum sa ii platiti indemnizatia pentru luna decmebrie si este cam tarziu acum sa v-o transmita, a depasit termenul. El trebuia predat pana pe data de 5 ianuarie.

ART. 67 - Ordin 60-32/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
(1) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului p?nă cel mai t?rziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) şi la art. 32 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, vor ataşa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate, al cărei model este prezentat ?n anexa nr. 9.

Ar trebui pontat cumva, cel mai sigur nemotivat, neavand certificat medical si nici certificat baza caruia sa ii platiti concediul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024