ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare si incheiere CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
In cazul unui salariat caruia ii inceteaza CIM cu data de 01.06.2012, CIM a fost incheiat pe durata determinata, cu norma intreaga, pe 3 ani, ultima zi lucratoare 31.05.2012, se mai poate incheia alt CIM cu 01.06.2012 tot pe durata determinata, norma intreaga, pentru acelasi salariat?
Daca se poate, cum se face inregistrarea si transmiterea in Revisal celui de-al doilea CIM -  cu o zi inainte de inceperea activitatii, adica, 31.05.2012 pe 31.05.2012 inca mai este activ primul CIM, iar incetarea primului CIM trebuie transmis in data de 01.06.2012.

Va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Stroe
 User  Mihaela Stroe
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Nu, nu se poate. Ar interveni situatia contractelor succesive incheiate intre aceleasi parti. Se pto incheia intre aceleasi doua parti maxim 3 contracte succesive pe perioada determinata, conditia insa este ca fiecare dintre acestea sa nu depaseasca 12 luni. De asemenea, aveti dreptul sa incheiati un contract pe perioada determinata cu un salariat pentru maxim de 36 de luni. In situatia in care salariatul inlocuieste un alt angajat al carui contract este suspendat, caz in care durata se poate prelungi peste cele 36 de luni pana la revenirea salariatului al carui contract este suspendat.


Art. 12
1 Contractul individual de munca se incheie pe durata nedeterminata.
2 Prin exceptie, contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata, in conditiile expres prevazute de lege.

Art. 82
1 Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. 1, angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.
..................
4 Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
5 Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Art. 84
1 Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
2 In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.




In concluzie, dupa expirarea contractului incheiat pe perioada determinata puteti continua raportul de munca prin incheierea unui nou contract pe perioada nedeterminata.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024