ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incheierea contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cu cat timp inainte angajatorul are obligatia sa comunice angajatului faptul ca nu i se va mai prelungi contractul semnat pe o perioada de 6 luni si prin ce mijloace( scris sau verbal)?
Este normal sa fii anuntat cu 5 zile inainte ca nu-ti va mai fii prelungit contractul de munca?Ce se poate face in astfel de cazuri?
Multumesc.

Popescu Catalin
 User  Popescu Catalin
a intrebat la 15 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns la intrebare la 15 Feb. 2014
Nu exista aceasta obligatie a angajatorului. Dupa optiune, angajatorul ar fi putut sa nu anunte deloc aceasta intentie. Este de natura contractului de munca incheiat pe durata determinata, sa inceteze de drept la data pana la care a fost incheiat, daca partile nu decid prelungirea lui. Prelungirea poate interveni pana in ultima zi de valabilitate a contractului.

Raportat la incetarea contractul individual de munca pe perioada determinata, obligatiile angajatorului sunt urmatoare:
- in primul rand sa emita decizia de constatare a incetarii de drept in termen de 5 zile lucratoare de la data la care s-a produs.
- sa o comunice salariatului in alte 5 zile lucratoare de la data emiterii

As mai adauga o alta obligatie a angajatorului, nu neaparat legata de incetarea contractuluui pe durata determinata, ci mai degraba care poate interveni pana la expirarea duratei acestuia:
- să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă ?n condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024