ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatia de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez angajata din 15 mai 2013, sunt insarcinata in 8 saptamani. As dori sa imi scot concediu de risc maternal deoarece nu am conditii de munca pentru aceasta situatie; as dori sa intreb daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani in conditiile mai sus mentionate.

Adaugata in: Contract de munca
Julia Corina Tit
 User  Julia Corina Tit
a intrebat la 21 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mar. 2014
Concediul pentru risc maternal se acorda de catre medicul de familie pe baza unui raport de risc intocmit de angajator impreuna cu medicul de medicina muncii, raport din care sa reiasa conditiile de risc prezente la locul de munca la care va expuneti pe perioada sarcinii. Pentru ca acest raport sa se intocmeasca, este necesar ca angajatorul sa fi fost informat in scris cu privire la starea dvs fiziologica, instiintare ce trbeuie sa fie insotita de dovada medicala.

Concediul pentru risc maternal, la fel ca cel de maternitate pentru sarcina sau chiar si alte concedii medicale acordate nu va afecteaza dreptul la CIC si indemnizatia lunara. Ele intra in calculul celor 12 luni anterioare nasterii in care ar trebui sa realizati venituri impozabile sau din activiti agricole supuse impozitului pe venit, cat si in caluclul indemnizatiei pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024