ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Lipsa certificat medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Instanta a dispus anularea deciziei de desfacere a CIM pentru un angajat si dupa 12 ani de procese, a dispus reintegrarea acestuia pe funtia detinuta in urma cu 12 ani. I s-au platit drepturile salariale pentru 15 ani, intrucat prin lege s-a schimbat statutul societatii din societate comerciala in Asociatie nonprofit si astfel ca au mai trecut 3 ani cu recursul si in cele din urma am infiintat functia de merceolog, contrar prevederilor statutare si am dispus reintegrarea salariatului.
Acesta a refuzat sa semneze Regulamentul intern, Actul aditional la contractul de munca (fiind vorba de un contract de munca incheiat in anul 1983) si a refuzat sa se prezinte la medicul de medicina muncii pentru obtinerea certificatului medical, desi i s-a comunicat ca Asociatia are contract si suporta cheltuielile. A contestat reintegrarea in justittie si nu s-a prezentat la locul de munca, desi au trecut 2 ani de la reintegrare. Instanta, dupa recurs, printr-o hotarare irevocabila i-a respins actiunea. El figureaza în continuare ca angajat, dar nu vine la munca, urmarind sa i se desfaca contractul de munca si sa intenteze un nou proces.
Va rog sa-mi comunicati, daca in urma unui control al ITM, constatand ca nu au fost respectate prevederile art. 27 din Codul muncii, ar putea fi anulat contractul de munca. Va multumesc.

Dominciuc Nicolai
 User  Dominciuc Nicolai
a intrebat la 09 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Vorbim de o reintegrare, situatie in care certificatul medical nu este impus de lege. Se restabileste raportul de munca existent anterior in baza hotararii judecatoresti, nu se face o noua angajare. Numai atunci ar fi obligatorie prezentarea certificatului medical, la incheierea unui nou CIM. Or dvs reactivati un CIM incetat.

Contractul de munca i se poate desface numai in urma unei cercetari disciplinare, ca urmare a absentarii nemotivate. Este din pacate o lipsa din legislatia muncii, mai mult in ideea de a se evita concedierile disciplinare abuzive.

Incercati sa il convocati pentru cercetare disciplinara, ca urmare a absentelor nemotivate, deja este o perioada mult prea mare ca sa mai tineti acel contract activ. Totodata, verificati daca nu cumva s-a intamplat ceva cu acel salariat, daca nu a intervenit o situatie nefericita, care sa duca la incetarea de drept a contractului sau.

Apelati si la ajutorul ITM sa vedeti cum altfel puteti itoarce situatia in favoarea dvs. Personal tind sa cred ca fara ajutorul instantei sau al ITM nu prea aveti cum sa o scoateti la capat. Cel mult sa tineti un contract suspendat pentru absente a la long, ceea ce nu va ajuta.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024