ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare contract de muncă in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună ziua,
Am o problemă destul de complicată. Pe 13 martie 2013 am suspendat contractul de muncă unei persoane care a intrat în creştere copil până la 2 ani.Nu a precizat data de întoarcere la muncă şi nu am trecut în Revisal data. Pe data de 1 septembrie 2013 doamna a revenit la muncă, am operat în Revisal, credeam că am operat bine încetarea suspendării, dar astăzi operând în Revisal, m-am uitat în Registrul cu salariaţi şi am observat la persoana care a revenit la muncă că nu este activă, deci nu am operat bine încetarea suspendării.Când am intrat pe contracte-suspendare-încetare, am văzut că la intervalul de suspendare este trecut 27.09.2013 - 27.09.2013, dacă dau pe salvare îmi spune că "intervalul selectat se intersectează cu intervalul unei suspendări încetate. Contract suspendat."
A trecut data încetării suspendării pe 27.09.2013 şi atunci a devenit activă în registrul salariaţi.
Vă rog frumos spuneţi-mi unde am greşit şi ce trebuie să corectez? De ce au apărut datele acelea de 27.09.2013?
Mai am o întrebare: cum se încheie un CIM în Revisal care s-a încheiat pe 31.08.2013. Ce se trece în "Data de la care se produc efectele": data de început de activitate, de încheiere a CIM sau alte date.
Vă mulţumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Doina Canta
 User  Doina Canta
a intrebat la 27 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Sep. 2013
Problema era destul de simpla: concediul solicitat de salariata se acorda pana la data implinirii varstei de 2 ani de catre copil, urmand ca suspendarea sa inceteze in ziua imediat urmatoare sau anterior termenului, la cererea salariatei.

A fost operata gresit suspendarea de la bun inceput, altfel nu aveau cum sa apara datele acelea din oficiu. Intervalul de suspendarea a fost trecut gresit, presupun ca nu ati operat atunci cand salariata a intrat in CIC. Ceea ce ar insemna ca nu ati respectat termenul de operare de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Singura solutie pe care o vad este sa transmiteti o adresa catre cei de la ITM si sa luati legatura cu serviciul tehnic al celor care se ocupa de aplicatia Revisal (gasiti adresa lor pe siteul inspectiei muncii) si sa le explicati ce eroare apare. Apoi operata din nou suspendarea in mod corect. Din pacate, odata ce ati incetat suspendarea nu mai puteti interveni asupra ei.

CIM nu se incheie in Revisal, se opereaza in Revisal, aveti grija la termeni ca sa nu gresiti din nou. Chiar in aplicatie, in dreapta sus, aveti o iconita pe care daca apasati o sa va deschida o sectiune dedicata explicatiilor de operarea a elementelor CIM. Pentru data care produce efectele apare urmatoarea explicatie:

"Data la care produce efecte: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de la care intra in vigoare adaugarea sau actualizarea informatiilor contractului." Ar fi data semnarii lui sau data mentionata in cuprinsul lui ca data de la care isi produce efectele.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024