ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificarea CIM se opereaza in ReviSal ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Actul adițional la contractul individual de muncă prin care se modifică elemente precum salariul și atribuțiile de muncă din vatman (conducător tramvai) în vatman cu atribuții de manevră, va face în mod obligatoriu obiectul operării în raportul per salariat din ReviSal, a elementelor susmenționate?

Atribuțiile vatmanului de manevră sunt semnificativ diferite și implică responsabilități diferite față de cele ale vatmanului cu atribuții de circulatie. Pe partea de sănătate și securitate în muncă se asigură echipament de protecție și de lucru specific locului de muncă care este obligatoriu a fi utilizat, În Clasificarea Ocupațiilor din România întâlnim un singur COD COR 833103 pentru funcția/ocupația de conducător tramvai (vatman). Cum se va proceda pentru a îndeplini condițiile de legalitate. Este corect din punct de vedere legal să fie utilizat același Cod COR în cazul ambelor posturi menționate?

La nivelul unității există o singură fișă a postului pentru cele două funcții care generalizează atribuțiile de muncă. În schimb instrucțiunile de lucru sunt distincte pe separație de concepte pentru fiecare post, fiind precizate într-o structură clară: scopul, documentele de referință, definiți și prescurtări, descrierea proceduri (activitatea de manevră exercitându-se fără transport călători), obiective de proces, procesul de lucru, dispoziții finale, responsabilități pentru fiecare compartiment. Printr-o decizie a Consiliului de Administrație pot fi modificate atribuțiile de muncă și salariul fără un acord de voință liber exprimat al salariatului.

Vă rugăm respectuos să ne prezentați procedura de lucru în această situație pentru a fi în legalitate.
Vă mulțumim!

Alin Devis CostuÈ›
 User  Alin Devis CostuÈ›
a intrebat la 17 Ian. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Marius Ion alexei delimart G Stancu violeta Georgescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024