ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Încheiere contract de munca după terminarea CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata unei firme din 2008. În lună mai 2013 s-a schimbat angajatorul, înțelegerea fiind să rămân la firmă până la terminarea CCC(eram însărcinată în 3 luni).Am intrat în noiembrie în CCC.Acum doua luni si ceva, inainte de a împlinii copilul 2 ani am sunat-o pe dna contabilă să îi amintesc ca se termina concediul și să vedem cum îmi poate încheia contractul să pot beneficia măcar de indemnizația de somaj,dansa m-a asigurat ca doar în febr 2016 mi se încheie CCC(s-a luat după decizia CCC care era din februarie 2014).Acum o sapt aflu ca de fapt în octombrie se termina CCC și o sun să îi spun, ea mi-a spus astăzi ca doar prin demisie sau neprezentare la locul de muncă îmi poate încheia contractul. Ce pot face?

Adaugata in: Contract de munca
Nicola Aura
 User  Nicola Aura
a intrebat la 16 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2015
Concediul pentru cresterea copilului se acorda pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani, deci nu concediul este de 2 ani.
Angajatorul trebuia sa faca incetarea suspendarii in baza deciziei de suspendare, care cuprinde si data pana la care este suspendat contractul (care trebuie sa corespunda cu data la care copilul implineste 2 ani). Decizia de incetare a suspendarii trebuia inregistra in Revisal in chiar ziua incetarii suspendarii.
Prin urmare, in cazul dumneavoastra lucrurile sunt destul de coplicate.Cert este ca pentru a inceta contractul individual de munca, acesta ar trebui in primul rand reactivat, iar acel termen a fost cu mult depasit.Dupa parerea mea, solutia ar fi sa atacati in instanta decizia de incetare a CIM.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024