ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nelamurire Revisal 5.0.6 - contracte, salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Mai sunt cateva zile si expira termenul transmiterii noului registru. Problemele mele sunt urmatoarele:
Din cauza faptului ca vechiul revisal este pierdut, lafel si baza de date s-a stricat calculatorul a trebuit sa instalez aplicatia si sa introduc manual angajatii si contractele. Este permis acest lucru ?

1. Introduc in revisal doar angajatii prezenti la acest moment sau si pe cei care existau in vechiul revisal ? plecati anii trecuti sau anul acesta ?

2. societatea s-a privatizat in '94 prin urmare majoritatea angajatilor au "inceperea activitatii XX XX 1994" si data incheierii semnarii contractului XX XX 1995 cu numar dat de ITM este corect daca introduc datele in acest fel ?

3. in cazul angajatilor care au demisionat de exemplu in 2009 si au fost reangajati anul acesta si eu introduc doar angajatii prezenti, este nevoie sa le introduc acestor persoane si vechiul contract, din perioada ex 1994 - 2009 ? daca da... ce data trebuie selectata la "data consemanre - data la care produce efecte"? data angajarii, data incheierii sau data curenta ? dar in celelalte cazuri, cu contract incheiat acum cateva luni ? ies intervalele de vechime incorect in raport

4. Muncitorii sunt platiti in acord individual cu salariu de incadrare ex 1000 lei, dar munca lor este normata, prin urmare fiecare primeste pt ce a produs, in fiecare luna un salariu diferit. In aceasta situatie modific salariul din contracte lunar ? sau ramane cel de incadrare brut ?

5. trebuie sa introduc ca suspendari toate zilele fara plata incepand cu data de 1 aug 2011 ?

Stiu ca sunt multe intrebari si este lung mesajul dar daca poate cineva sa ma ajute, ii sunt recunoscator. Sunt disperat, ma aflu in aceasta situatie din cauza unor probleme care nu au tinut de mine si pana luni mai sunt 2 zile.
VA ROG MULT SA MA AJUTATI.
VA MULTUMESC

Ionut Ciocan
 User  Ionut Ciocan
a intrebat la 28 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2011
Voi incerca sa va raspund pe rand, la fie intrebare in parte.

1. In noua varianta REVISAL se introduc toate contractele active la data de 01.08.2011. Aplicatia nu preia CIM deja incetate.

2. Da, introduceti contractele deja inregistrate la ITM cu numarul dat de acesta. Pentru contractele semnate incepand cu anul acesta numerele se dau de cate angajator.

3. Nu, nu este nevoie sa le introduceti si contractele anterioare. Introduceti numai CIM activ la data de 01.08.2010. Data la care produce efecte este data la care a fost intocmit / semnat documentul.

4. In REVISAL se trec salariul de incadrare si sporurile negociate prin contract. Variatia lunara apare pe statul de plata. Acest lucru este mentionat si in documentul "R??spunsuri la ??ntreb??ri frecvente privind registrul" de pe site-ul Inspectiei Muncii - http://www.inspectiamuncii.ro/

5. Da. Conform HG 500/2011 prevede ca toate suspendarile se consemneaza in REVISAL in maxim 20 de zile lucratoare de la data suspendarii, insotite de motivul suspendarii.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024