ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nota de lichidare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Trebuie sa eliberez o decizie de inchidere a unui contract pentru un angajat care a lucrat in firma intre 2002-2005. Mentionez ca nu i-a fost inchisa cartea de munca atunci, iar femeia nu se poate pensiona anticipat fara aceasta decizie de inchidere a contractului. Asa i s-a spus de la casa de Pensii.
Ma puteti ajuta cu un model de decizie? Este diferit de cele de-acum? Atunci parca se intocmeau note de lichidare dupa care se inchideau cartile de munca de catre inspectorul care se ocupa de resurse umane.

Va multumesc frumos!
Luena

Adaugata in: Contract de munca
Luena Luena
 User  Luena Luena
a intrebat la 04 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Iul. 2013
Nu stim cum a incetat contractul. Daca salariatul a inaintat o demisie atunci nu se pune problema sa nu fi incetat contractul pentru ca nu s-a emis decizia. Salariatul si-a facut treaba, a respectat dosarul. Contractul a ramas activat dar in mod eronat, dintr-o gresala a angajatorului. Prin decizie se constata incetarea, nu este o conditie a incetarii. Contractul inceteaza ziua urmatoare ultimei zile de preaviz sau ultimei zile de lucru / contract cand vorbim de incetare de drept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iul. 2013
Un salariat este scos din evidenta angajatorului numai urmarte incetarii CIM pe baza unei decizii de incetare a acestuia, lucru care nu s-a produs la acea vreme.Nefiind la dosarul de personal decizia se constata tocmai acum acest fapt inseamna ca pentru persoana respectiva contractul a fost activ chiar daca nu a obtinut venituri salariale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 05 Iul. 2013
Faptul ca nu s-a intocmit decizie de incetare nu inseamna neaparat ca salariat a lipsit nemotivat. Iar CIM nu trebuia preluat in Revisal cat timp nu mai este activ inca din 2005, nu era activ nici cand a intrat in vigoare primul program Revisal. Decizia de incetare este documentul prin care angajatorul constata incetarea raportului de munca iar pe baza lui se putea inchide cartea de munca de catre inspectorii ITM. Sunt lucruri distincte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2013
Nefiind decizie de incetare la CIM la data la care nu s-a mai prezentat la munca, CIM a ramas activ la angajator chiar daca persoana respectiva nu s-a mai oprezentat la munca.Decizia de incetare se face la zi.Sunt multe implicatii, ar fi trebuit sa fie in pontaj ca nemotivata , CIM sa fie preluat in REVISAL
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2013
Se intocmea si atunci decizie de incetare, numai ca in 2005 aceste decizii se inregistrau la ITM in mod obligatoriu. Aici ar fi o problema pentru ca decizia ar trebui sa fie una inregistrata la ei. Probabil de aceea nu apare operata incetarea nici in cartea de munca de catre inspectorii ITM, pentru ca nu au primit o astfel de decizie pe baza careia sa stie ca trebuia facuta incetarea. Notele de lichidare sunt altceva, si acelea se intocmesc inca. Fisa de lichidare este un document care atesta ca angajatul nu are datorii fata de angajator, ca a predat orice document sau logistica aflata in posesia lui si care apartine companiei, precum si ca angajatorul nu are datorii fata de angajat.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024