ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Orele suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In contractul individual de munca la litera h,alin 2 lit c sunt stipulati urmatorii termeni ,,Nu se vor efectua ore suplimentare,cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau ilaturarii consecintelor acestora,,iar eu lucrez saptamanal cate 50 de ore,cate o data chiar si doua saptamani una dupa alta FARA PAUZE de odihna,iar aceste ore suplimentare sunt platite de angajator(Bidepa)cu 3 lei pe ora.Va rog sa-mi comunicati daca este drept sa fac ore suplimentare daca nu sunt stipulate in contract,salariul meu fiind de 880 lei brut.De asemeni termenii,,caz de forta majora si lucrari urgente ,,sunt compatibili pentru firme care au ca activitate trasportul de valori si de obicei depasesc 8 ore de lucru zilnic
Va multumesc

Adaugata in: Contract de munca Email
Dumitru Ovidiu
 User  Dumitru Ovidiu
a intrebat la 19 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2013
Forta majora se refera la situatii de calamitate iar urgentele sunt posibilele accidente si prevenire lor sau a efectelor cauzate de acestea. Oricare dintre ele poate interveni la nivelul oricarui angajator, indiferent de profilul de activitate.

Cred ca acei 3 lei, fiind net, reprezinta suma pe care o primiti, pe langa salariul de baza corespunzator, pentru ora suplimentara lucrata. Ceea ce este corect, este valoarea neta a brutului de 5,23 /ora, pe care il primiti in mod normal. Sporul este posibil sa fie de 100%, din cate inteleg eu.

In rest, v-a raspuns dna Ganea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2013

Retinerea la ore suplimentare se face la solicitarea angajatorului cu acordul salariatului.Pe saptamana se pot efectua maxim 8 ore suplimentare care se recompenseaza cu spor de cel putin 75% sau se acorda ca ore libere platite in urmatoarele 60 de zile. art 120-124 din codul muncii republicat.
Oricum plata orei suplimentare cu 3 lei este sub nivelul unei ore nor,male de lucru.
880/21/8=5,23 lei
Orele suplimentare ar trebui platite cu 5,23*1,75=9,15 lei;

Art. 119 din codul muncii republicat
Angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori este solicitat.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024