ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

paza si protectie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este normal din punct de vedere legal sa lucrez 24 ore cu repaus 48 ? Este normal ca ptr 240 de ore sa primesc salariul minim pe economie?

Enzos Marcel
 User  Enzos Marcel
a intrebat la 26 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2014
Nu, nu este legal acel program de lucru. Cf. Codului muncii, un program de lucru de 12 ore trebuie sa fie urmate de un repaus de 24 de ore. Nu puteti lucra 24 de ore continuu fara pauza, nu este legal acest lucru. Trebuie sa existe o pauza minima de 8 ore intre ture macar.

Aveti multe ore lucrate suplimentar iar acestea ar trebui sa apara in pontaj si sa vi se solicite acordul scris, anterior efectuarii ei, asa cum prevede legea. Numai in cazuri de forta majora sau accidente munca suplimentara poate fi solicitata fara a fi necesar sa va dati acordul anterior.

Orele lucrate peste norma lunara se vor compensa cu timp liber corespunzator, platit, sau cu spor de minim 75% la salariul de baza corespunzator orelor lucrate suplimentar.

Depuneti o sesizare la ITM si mergeti in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale restante, daca angajatorul refuza in continuare sa vi le acorde, chiar si retroactiv. Puteti solicita si plata unor duane, ca urmare a prejudiciului creat de angajator, in situatia in care considerati ca este cazul.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024