ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioada de preaviz se poate incheia mai repede?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Mi-am depus demisia la firma unde lucrez; in demisie se specifica ca perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare dar dupa cinci zile de preaviz sefa mea m-a sunat si mi-a spus sa imi iau concediu de odihna urmatoarele 15 zile. Avand in vedere ca la locul nou de munca nu ma pot incadra decat dupa ce imi expira cele 20 de zile nu as putea solicita sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuate si sa mi se incheie contractul de munca mai repede?

Irina Circa
 User  Irina Circa
a intrebat la 12 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
Concediul de odihna este un drept al salariatului care se efectueaza in natura, dar in baza unei negocieri si a unei programari individuale. Angajatorul nu va poate impune cand anume sa intrati in concediu de odihna, perioada exacta, ar contraveni legii o astfel de masura.

In cazul demisiei (in situatia data) preavizul se poate incheia mai devreme daca angajatorul renunta partial la el, sau poate chiar sa nu mai fie efectuat daca acesta alege sa renunte total la el in temeiul art. 81 (7) din Codul muncii. Renuntarea la preaviz are la baza o optiune a angajatorului, dar puteti incerca sa propuneti acest lucru.

De platit zilele de concediu neefectuate se pot plati numai dupa incetarea raportului de munca, pana atunci nu.

Supsectez ca se incearca de fapt o evitare a compensarii celo 15 zile de concediu, dupa incetara contractului de munca, probabil din acest motiv se fac presiuni in privinta efectuarii concediului in timpul preavizului.

La noul loc de munca va puteti incadra si inainte sa inceteze acest contract, veti avea cumul de functii in baza art. 35 din Codul muncii republicat si oricum contractul de munca trebuie semnat si raportat catre ITM anterior inceperii activiatii. Daca intrati in CO de la locul de munca actual, puteti incepe sa lucrati la noul loc de munca, mai ales daca normele de lucru s-ar suprapune in cazul in care nu ati intra in concediu.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024