ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot fii data afara daca sunt insarcinata in 3 luni, insa am contractul de munca pe perioada determinata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, situatia e putin complicata si nimeni nu stie ce sa imi raspunda. Am contractul pana in luna iunie, sunt insarcinata in 3 luni, data probabila a nasterii este in octombrie. In prezent sunt internata la spital, iar medicul mi-a spus ca vrea sa imi dea concediu de risc. Insa mi-e teama sa nu imi intrerupa contractul de munca. Daca imi da concediul de risc de acum mai pot beneficia si de concediu prenatal? Ce sanse sunt sa fiu data afara?

Adaugata in: Contract de munca
Andreea Nemes
 User  Andreea Nemes
a intrebat la 09 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2015
Contractul individual de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care afost incheiat.Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca termenul indiferent daca suntei insarcinata sau nu. Insa nu poate dispune concedierea anterior termenului de incetare de drept a contractului.In aceste conditii, expirarea contractului individual de munca incheiat pe durata determinata constituie o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca.ART. 23 OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024