ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

preaviz in cazul demisiei este cel din contractul munca sau din Codul muncii ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La intocmirea contractului de munca al unui salariat , eronat s-a inscris la perioada preaviz demisie 15 zile lucratoare si nu 20 zile cum prevede Codul Muncii . Salariatul este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si program de 8 ore/zi . Eroarea s-a constatat la momentul cand salariatul a solicitat demisia si a a anuntat ca va efectua un preaviz de 15 zile lucratoare . Angajatorul considera ca trebuie sa efectueze un preaviz de 20 zile lucratoare , avand in vedere ca nu erorile sunt cele in vigoare ci prevederile legislative. In aceasta situatie dorim sa stim care este perioada de preaviz ce trebuie efectuata la demisie de salariatul in cauza in acest caz ? Va multumim.

Daniela Pitulice
 User  Daniela Pitulice
a intrebat la 26 Apr. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Di Diana
 User Di Diana
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2017
Conform art. 81 (4) din Codul Muncii, " Termenul de preaviz este cel convenit in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in CCM aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare pt. salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 zile lucratoare pt. salariatii care ocup functii de conducere". Deci se precizeaza un termen maxim de 20 zile lucratoare, nu si un termen minim...In cazul de fata, va trebui respectat termenul de 15 zile lucratoare, asa cum s-a convenit la incheierea CIM-ului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024