ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

program de lucru de 8 sau 9 ore?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Am o intrebare: in contractul meu de munca, orarul de lucru este de la 8 - 16, practic, lucrez de la 8 - 17! Este normal? Precizez ca in contract nu exista nimic mentionat despre acea ora in plus, doar verbal fiind anuntat ca este, teoretic, o ora de pauza. 30 min pauza de masa si de doua ori cate 15 minute pauza de tigara.

Horia Lucian Costin
 User  Horia Lucian Costin
a intrebat la 01 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2013
Dvs lucrati 8 ore, restul de o ora reprezentant pauze de masa si tigara. Ele nu fac parte din programul de lucru si nu sunt ore lucrate. Nu este obligatoriu sa apara in contractul de munca aceste pauze, ele pot fi acordate in baza CCM sau RI incheiate la nivel de unitate. Verificati ce apare in aceste documente si cum sunt trecute pauzele. Conform legii, un salariat care lucreaza mai mult de 6 ore pe zi are dreptul la pauza de masa si alte pauze stabilite prin CCM sau RI.

Art. 134
(1) In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
.......................
(3) Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024