ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Societatea noastra se afla intr-o situatie dificila din punct de vedere economic. Pentru a evita situatii critice intentionam a aplica art. 52 alin. 3 din Codul Muncii privind reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile.
Fiind o societate cu specific transport feroviar de calatori, salariatii nostri lucreaza in mod normal in turnus. Cum putem noi aplica reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile in situatia noastra?
La un program de lucru de 8 ore ( ex. de la ora 08:00-16:00 se poate aplica acest articol mai usor) insa la programul de lucru in turnus este mult mai dificil.
Care este procedura aplicarii acestui articol si cum trebuie evidentiat in Revisal, cat timp nu stim cu exactitate care ar fi ziua suspendata ? Este obligatoriu a se preciza in Revisal care este ziua suspendata? Perioada este cunoscuta.


Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Mariana Monica Bia
 User  Mariana Monica Bia
a intrebat la 22 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Mar. 2015
In aceasta situatie se produce o suspendare a CIM al salariatilor pentru ziua redusa, astfel incat veti emite decizii de suspendare pentru fiecare salariat in parte pe care le veti comunica acestora. Nu se incheie acte aditionale la contractele individuale de munca ale salariatilor, deoarece actul aditional modifica definitiv elementele CIM, pe cand reducerea unei zile de lucru si a salariului este o masura temporara.
Art 52 alin(3) este este prevazut in revisal catemei pentru suspendarea CIM, prin urmare, aceste zile reduse din programul normal de lucru al salariatului vor aparea in Revisal ca zile suspendate. In pontaj veti avea grija ca salariatul sa fie pontat 32 de ore pe saptamana.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024