ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

referitor la contractele de munca pe durata determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Societatea unde lucrez a incheiat la 2 august un contract de munca pe durata determinata 2- 31 august. La acesta s-au intocmit 2 acte aditionale de prelungire a contractului initial ( de la 1-30 sept, respectiv de la 1-17 oct).
intrebarea 1- Mai poate fi prelungi contractul individual de munca actual avand in vedere art 80, alin 4 din CM ( "intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata...") si existenta celor 2 acte aditionale, sau pt. urmatorul contract incheiat pe aceeasi functie trebuie respectat art. 84, alin 1 (..."daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de munca pe dutata nedeterminata").
intrebarea 2- Actele aditionale de prelungire a contractului individual de munca pe durata determinata sunt considerate in acest caz contracte noi ?
Cu respect,
Fita Ivanciu

Fita Ivanciu
 User  Fita Ivanciu
a intrebat la 01 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Fita Ivanciu
 User Fita Ivanciu
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Oct. 2014
multumesc frumos pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2014
Art. 83 este cel care face referire la contractele succesive, nu art. 80, pe de o parte. Pe de alta, contractul de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit de cate ori se doreste in intervalul celor 36 de luni, durata maxima legala pentru un astfel de contract. Prelungirea prin act aditional nu echivaleaza cu incheierea unui CIM pe perioada determinata.

Cred ca dvs va ghidati dupa Codul muncii nemodificat, pentru ca acea prevedere nu exista in legea actuala. Art. 84 (1) prevede durata maxima a unui CIM pe perioda determinata.

Repet, actele aditionale nu echivaleaza cu un contract. Una este contractul de munca (document denumit exact asa) si alta este actul aditional. Sunt documente diferite prin natura lor, cu structuri diferite. Un CIM trebuie sa contina obligatoriu cel putin elementele / clauzele de la art. 17 din Codul muncii republicat, cel cu modificarile din 2011.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024