ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

resurse umane


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez de putin timp cu revisalul si am urmatoarea problema: un angajat care a fost cu contract de munca pe perioada nedeterminata a fost detasat la alta unitate scolara dar nu a fost trecut in revisal. Incepand cu 1 septembrie revine la post , dar a adus concediu medical prenatal. Cum procedez in felul acesta?
Alta problema cu alt angajat: incepand cu 1 septembrie se modifica CIM din determinat in nedeterminat. Ce operatie fac? De modificare contract sau corectie?
Va multumesc!

Adaugata in: Contract de munca
Nicoleta Dobre
 User  Nicoleta Dobre
a intrebat la 05 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Sep. 2012
Incercati sa reparati aceasta omisiune completand in REVISAL perioada de detasare. Este important pentru ca salariatul nu a mai prestat activitate la dvs si se furnizeaza informatii eronate despre activitatea acestuia. Vedeti dvs. ca in cazul detasarii ar trebui introduse informatii si la detasare si suspendare CIM conform codului muncii republicat.
Va recomand sa luati legatura si cu inspectorul de munca de la ITM. Fiind o greseala ar trebui facuta corectia la data la care ati constatat si sa nu aveti probleme.
art 4 din HG 500 DIN 2005
(3) Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.
Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
d) pe durata detasarii;
In problema nr 2 , personal recomand incetarea CIM incheiat p;e perioada determinata de timp la data pentru care a fost incheiat , pentru ca acestea se incheie in regim de excetie numai pentru situatiile prevazute la art 83 din codul muncii si redeschis un alt contract de munca pe perioada nedeterminata de timp. Facand asa puteti negocia o alta perioada de proba.
Art. 12 din codul muncii republicat
(1) Contractul individual de munca se incheie pe durata nedeterminata.
(2) Prin exceptie, contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata, in conditiile expres prevazute de lege.


Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024